Jämför priser på byte eller felsökning av bilbatteri

4.7 (341)
 • Få offerter från 315 oberoende verkstäder
 • Spara i genomsnitt 19%* eller 690 kr* på byte eller felsökning av bilbatteri
 • Boka tid online och få 3 års garanti
Få offerter
Du sparar i genomsnitt
19%*
Därför ska du felsöka och byta ut ditt bilbatteri genom Autobutler
 • Du sparar i genomsnitt 19%* motsvarande 690 kr*
 • Vi hjälper dig att jämföra offerter online när du ska byta bilbatteri.
 • Alla verkstäder följer MRF:s reparationsvillkor.
 • Vi ger dig extra säkerhet med 3 års garanti på arbete och delar.
 • Du slipper väntetider och kan tryggt boka tid online när det passar dig.
Få offerter

Jämför offert på: Byte eller felsökning av bilbatteri

Så mycket sparar bilägare på byte och felsökning av batteri

De genomsnittliga priserna och besparingarna för de visade bilmärkena baseras på olika modeller och år. Du måste därför skapa ett uppdrag och jämföra offerter för att se ditt faktiska pris och din besparing.
Bilmärke Spara i genomsnitt*
Audi
4.7
(21)
1.184 kr / 23%
BMW
4.3
(26)
889 kr / 22%
Ford
4.7
(41)
577 kr / 19%
Kia
4.8
(18)
351 kr / 13%
Mercedes-Benz
4.6
(16)
870 kr / 20%
Nissan
4.7
(3)
594 kr / 20%
Skoda
4.7
(12)
656 kr / 24%
Toyota
4.8
(17)
826 kr / 22%
Volkswagen
4.8
(42)
631 kr / 20%
Volvo
4.6
(47)
780 kr / 20%

Få offerter på felsökning

Spara pengar när bilen ska på verkstad! Vi har 315 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa dig

Omdömen om Bilbatteri

MECA Bilservice - Handen
ungefär 23 timmar
Bra seriös verkstad Hummana priser
Björn A.
Volvo XC40 (2021)
RF Bilservice
ungefär 24 timmar
Trevligt, håller tider och prisbild! Vet vad dom håller på med!
Uljas L.
Volkswagen Polo (2013)
Jordbro Bilar AB
ungefär 24 timmar
Mycket hjälpsamma och trevlig bemötande
Zacharias V.
Volvo S + V70 (2007)

Få offerter

Jämför offert på: Byte eller felsökning av bilbatteri

Kontrollera batteriet och generatorn

bilbatteri

Om batteriet i din bil måste bytas eller laddas kan du få prisofferter här och spara pengar.

Märker du att batteriet beter sig annorlunda även om du använd bilen regelbundet? Då måste en verkstad kontrollera prestandan och avgöra om ett nytt batteri krävs.

Batteriet kan bli dåligt på grund av ålder eller slitage, men det kan även vara generatorn som inte producerar tillräckligt med ström till batteriet. Det finns dessutom en rad andra faktorer som verkstaden enkelt kan undersöka.

Batteriet laddas upp av generatorn

Om inte batteriet laddas upp ordentligt kan det bero på flera olika faktorer. Pröva att ladda upp batteriet fullt och om det inte förbättrar batteritiden så ska batteriet eller generatorn kontrolleras och eventuellt bytas ut.

För att starta motorn måste det finnas ström i batteriet. Det kräver även ström för att hålla motorn igång, så därför producerar generatorn ström till bilen hela tiden, samtidigt som det laddar upp batteriet. Om generatorn inte fungerar som den ska så laddas inte batteriet.

Generatorn drivs av en rem som kan gå sönder och reducera effekten, risken finns även att kablarna från generatorn till batteriet går sönder. Därför det finns flera saker som kan undersökas innan du köper en ny generator eller nytt batteri.

Få offerter på byte av batteri eller kontroll av batteri och generator

Jämför priser

Prova själv. Spara pengar

Utrustning till nödstart

Du kan köpa en batteriladdare i flera olika butiker för en väldigt liten slant. Den laddar upp batteriet ganska snabbt, men du bör se till att den avbryter laddningen när batteriet är fulladdat.

Ofta är du i behov att få ström direkt och då är en starthjälp eller startkablar nödvändigt att ha med sig.

Om du har startkablar och ska få hjälp med ström från en annan bil, ska du kolla bilens instruktionsbok. Hur man startar en bil med startkablar kan nämligen variera.

Proceduren för att använda startkablar:

 • Ta startkabeln med svart handtag och sätt först klämman på det strömgivande batteriets minuspol och därefter på det ‘döda’ batteriets minuspol (vissa föredrar att koppla mellan strömgivande batteriets minuspol till en olackerad karossdel på bilen med dåligt batteri, vilket är en bra jordpunkt).
 • Ta startkabeln med rött handtag och sätt först klämman på den strömgivande bilens pluspol, därefter på det ‘döda’ batteriets pluspol.
 • Starta först den strömgivanade bilen (om den är avstängd) och därefter start bilen med dåligt batteri.
 • Ta först bort klämman med rött handtag från det ‘döda’ batteriets pluspol och därefter från det bra batteriets pluspol.
 • Därefter tar du först bort klämman med svart handtag från ‘döda’ batteriets minuspol och därefter från det bra batteriets minuspol.

Med denna metod håller man en jordningspunkt så länge som möjligt. Vissa rekommenderar att använda den röda klämman först, från plus till plus, så se till att du kontrollerar bilens instruktionsbok.

Tänk på att du inte ska röra vid något annat än klämmorna när du sätter på och tar av dem.

När bilen är startad ska motorn vara igång en längre tid för att det ska laddas upp tillräckligt för att kunna starta igen.

Få offerter

Jämför offert på: Byte eller felsökning av bilbatteri

Mer om batterier och batteribyte

En av de viktigaste delarna av ett fordon är batteriet. Det är vad som startar motorn. Det beror på ditt tillstånd att bilen startar eller inte. Batterierna har en viss livstid, så någon gång måste du byta bilbatteri. Att byta bilbatteri är inte komplicerat. Men vissa människor står inför svårigheter att byta batterier i Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW, Ford, Renault och Toyota, Opel. Det är därför vi är här för att hjälpa till. Innan vi börjar förbereder vi alltid en uppsättning fasta nycklar eller en skiftnyckel. Vi förbereder också handskar för att skydda dina händer, eftersom batterierna faktiskt innehåller syror.

Starthjälp

Om du har starthjälpare kan du starta bilen utan att ta hjälp av andra. Den ska vara uppladdad i förväg, sen ska kablarna sättas på batteriet och efter det är det bara att starta bilen.

Vad gör väghjälp och vägassistans?

Om din bil inte startar och du abonnerar på väghjälp eller vägassistans kan du ringa och be dem komma för att ge ström till bilen. Detta kan få bilen att börja rulla, men sen måste du se till att problemet inte uppstår igen. Det är nämligen inte självklart att väghjälp inte tar extra betalt för fortsatt starthjälp. Och har du oturen att bli fast samtidigt som när många andra bilar behöver starthjälp, exempelvis första riktiga frostdagen, finns det riskt för att du får sitta i kö för hjälp i flera timmar.

Få offerter

Jämför offert på: Byte eller felsökning av bilbatteri

Mest populära service och reparationer

Just nu priser från 700 kr*
4.3 (2 534)
Vanligtvis bilar från 1970-2017 (köldmedel R134A)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Just nu priser från 800 kr*
4.5 (77)
Bilår 2018 eller nyare (köldmedel R1234YF)

Få ett välfungerande AC-system och kall luft i kupén. Din AC servas, kontrolleras för otätheteer och fylls på med upp till 200 g köldmedel. Få offerter och se ditt pris omgående!

Spara i snitt 1 955 kr*
4.6 (19 270)
Med stämpel i serviceboken

Beställ en service med stämpel i serviceboken. Du får en komplett genomgång av din bil efter tillverkarens föreskrifter. Verkstaden byter ut alla nödvändiga delar så att bilens garanti skyddas.

Just nu priser från 813 kr*
4.6 (3 294)
Spara i genomsnitt 56%*

Beställ ditt oljebyte online. Du får tömt bilens gamla olja och bilen fylls upp med 4 liter kvalitetsolja. Verkstaden byter även ditt oljefilter och ser till att göra sig av med den gamla oljan.

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.