För att ge dig en bättre upplevelse sparar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Byte eller kontroll av bilbatteri

  • Spara 20 - 40% på verkstadsräkningen
  • Du får offerterna inom 24 timmar
  • Endast kontrollerade kvalitetsverkstäder
3 års garanti på din bilreparation
3 års garanti på din bilreparation

Din säkerhet för kvalitetsarbete
Läs mer

Prisgaranti på alla uppdrag
Prisgaranti på alla uppdrag

Fått ett billigare pris? Vi matchar det
Läs mer

Så fungerar det

1

Få 3 offerter

Förklara vad som ska göras på din bil och få 3 offerter - utan kostnad.
2

Välj offer och boka tid

Jämför offerter på pris, avstånd, omdömen och boka en tid online
3

Kör till verkstaden

Få din bil reparerad utan överraskningar

Kontrollera batteriet och generatorn

bilbatteri

Om batteriet i din bil måste bytas eller laddas kan du få prisofferter här och spara pengar.

Märker du att batteriet beter sig annorlunda även om du använd bilen regelbundet? Då måste en verkstad kontrollera prestandan och avgöra om ett nytt batteri krävs.

Batteriet kan bli dåligt på grund av ålder eller slitage, men det kan även vara generatorn som inte producerar tillräckligt med ström till batteriet. Det finns dessutom en rad andra faktorer som verkstaden enkelt kan undersöka.

Priser på byte och felsökning av batteri

På Autobutler tror vi på transparens och rättvisa priser. Därför kan du här se genomsnittspriser för olika bilmärken och hur mycket du kan spara på att jämföra offerter.

Bilmärke Genomsnittspris Min. - max.
Audi 3351 kr 2428 kr - 3899 kr Få 3 offerter
Ford 2251 kr 1687 kr - 3084 kr Få 3 offerter
Kia 2545 kr 1736 kr - 3100 kr Få 3 offerter
Nissan 2699 kr 1868 kr - 3484 kr Få 3 offerter
Peugeot 1625 kr 664 kr - 3173 kr Få 3 offerter
Renault 2625 kr 1904 kr - 4274 kr Få 3 offerter
Skoda 1690 kr 450 kr - 3448 kr Få 3 offerter
Toyota 1933 kr 1362 kr - 2487 kr Få 3 offerter
Volkswagen 3008 kr 1695 kr - 3556 kr Få 3 offerter
Volvo 2559 kr 1816 kr - 3291 kr Få 3 offerter

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via Autobutler och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Jämför priser
Prova själv. Spara pengar

Batteriet laddas upp av generatorn

Om inte batteriet laddas upp ordentligt kan det bero på flera olika faktorer. Pröva att ladda upp batteriet fullt och om det inte förbättrar batteritiden så ska batteriet eller generatorn kontrolleras och eventuellt bytas ut.

För att starta motorn måste det finnas ström i batteriet. Det kräver även ström för att hålla motorn igång, så därför producerar generatorn ström till bilen hela tiden, samtidigt som det laddar upp batteriet. Om generatorn inte fungerar som den ska så laddas inte batteriet.

Generatorn drivs av en rem som kan gå sönder och reducera effekten, risken finns även att kablarna från generatorn till batteriet går sönder. Därför det finns flera saker som kan undersökas innan du köper en ny generator eller nytt batteri.

Få 3 offerter på byte av batteri eller kontroll av batteri och generator

Utrustning till nödstart

Du kan köpa en batteriladdare i flera olika butiker för en väldigt liten slant. Den laddar upp batteriet ganska snabbt, men du bör se till att den avbryter laddningen när batteriet är fulladdat.

Ofta är du i behov att få ström direkt och då är en starthjälp eller startkablar nödvändigt att ha med sig.

Om du har startkablar och ska få hjälp med ström från en annan bil, ska du kolla bilens instruktionsbok. Hur man startar en bil med startkablar kan nämligen variera.

Proceduren för att använda startkablar:

  • Ta startkabeln med svart handtag och sätt först klämman på det strömgivande batteriets minuspol och därefter på det ‘döda’ batteriets minuspol (vissa föredrar att koppla mellan strömgivande batteriets minuspol till en olackerad karossdel på bilen med dåligt batteri, vilket är en bra jordpunkt).
  • Ta startkabeln med rött handtag och sätt först klämman på den strömgivande bilens pluspol, därefter på det ‘döda’ batteriets pluspol.
  • Starta först den strömgivanade bilen (om den är avstängd) och därefter start bilen med dåligt batteri.
  • Ta först bort klämman med rött handtag från det ‘döda’ batteriets pluspol och därefter från det bra batteriets pluspol.
  • Därefter tar du först bort klämman med svart handtag från ‘döda’ batteriets minuspol och därefter från det bra batteriets minuspol.

Med denna metod håller man en jordningspunkt så länge som möjligt. Vissa rekommenderar att använda den röda klämman först, från plus till plus, så se till att du kontrollerar bilens instruktionsbok.

Tänk på att du inte ska röra vid något annat än klämmorna när du sätter på och tar av dem.

När bilen är startad ska motorn vara igång en längre tid för att det ska laddas upp tillräckligt för att kunna starta igen.

Omdömen för Bilbatteri

Bra utfört arbete. Bra bemötande.
Thomas
Volkswagen Transporter (2013)
Trevlig och hjälpsam personal 👍🏻
Angela L.
Volvo S40 (2010)
Trevlig personal, trevligt bemötande kommer åka tillbaka dit igen
Maria O.
Mercedes-Benz A-Klass (W169) (2005)

Mer om batterier och batteribyte


En av de viktigaste delarna av ett fordon är batteriet. Det är vad som startar motorn. Det beror på ditt tillstånd att bilen startar eller inte. Batterierna har en viss livstid, så någon gång måste du byta bilbatteri. Att byta bilbatteri är inte komplicerat. Men vissa människor står inför svårigheter att byta batterier i Peugeot, Volkswagen, Citroën, BMW, Ford, Renault och Toyota, Opel. Det är därför vi är här för att hjälpa till. Innan vi börjar förbereder vi alltid en uppsättning fasta nycklar eller en skiftnyckel. Vi förbereder också handskar för att skydda dina händer, eftersom batterierna faktiskt innehåller syror.

Starthjälp

Om du har starthjälpare kan du starta bilen utan att ta hjälp av andra. Den ska vara uppladdad i förväg, sen ska kablarna sättas på batteriet och efter det är det bara att starta bilen.

Vad gör väghjälp och vägassistans?

Om din bil inte startar och du abonnerar på väghjälp eller vägassistans kan du ringa och be dem komma för att ge ström till bilen. Detta kan få bilen att börja rulla, men sen måste du se till att problemet inte uppstår igen. Det är nämligen inte självklart att väghjälp inte tar extra betalt för fortsatt starthjälp. Och har du oturen att bli fast samtidigt som när många andra bilar behöver starthjälp, exempelvis första riktiga frostdagen, finns det riskt för att du får sitta i kö för hjälp i flera timmar.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 266 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter