Mekaniker avläser felkoder på en Peugeot

Pris på felsökning och diagnostisering av Peugeot

14 november 2019, 16:43

I nyare bilar övervakar en dator motorns viktigaste funktioner.

All information om till exempel motorns hälsa samlas in av datorn och på det sättet kan mekanikern göra en diagnostik och felsökning av bilens elektroniska utrustning när bilen är på verkstad.

Den datoriserade kontrollen kallas också OBD (On-Board Diagnostics). När det elektroniska systemet i din Peugeot avger ett felmeddelande – dvs. någon av varningslamporna på instrumentpanelen lyser – kan verkstäderna snabbt identifiera eventuella fel genom att koppla upp sig mot bilens datorsystem.

Vid en felsökning får mekanikern en överblick över en mängd information om bilens elektronik och säkerhetssystem och kan gå igenom alla bilens felkoder.

En massa sensorer mäter fel i systemet, och med hjälp av datorsystemet kan verkstaden göra en diagnostik av exempelvis bilens start- och tändningssystem eller bromssystem och eventuellt hitta orsaken till ett återkommande fel i bilens krockkuddesystem.

Ofta är det lätt att hitta felet med hjälp av felsökningsverktyget, men ibland kan det vara en tidskrävande uppgift att hitta problemet.

När du skapar ett uppdrag hos Autobutler får du ett fast pris. Men om uppgiften visar sig vara en helt annan eller om det dyker upp fler fel, ringer verkstaden upp dig innan de åtgärdar något. Det är din garanti för att det arbete som utförs stämmer överens med dina förväntningar.

Genom att använda Autobutler är du samtidigt säker på att verkstaden uppfyller ett omfattande reparationsavtal med bland annat krav på att man använder rätt diagnostikverktyg.

Vi har räknat ut ett genomsnittspris för att ge dig en uppfattning om vad en diagnostik eller felsökning/avläsning av felkoder kostar. Priset utgår från alla offerter som verkstäderna har lämnat till Peugeot-ägare, oavsett modell och årgång.

Spara i genomsnitt*
1.549 kr / 75%

Om du är osäker på vilken verkstad du ska välja kan du läsa omdömen som andra bilägare har skrivit om verkstäderna, och utifrån dessa bestämma dig för vilken verkstad du tror gör det bästa jobbet.

När varningslamporna blinkar

De avancerade elektroniska system som dagens bilar är utrustade med säkerställer stabilitet, säkerhet och komfort.
Därför är det viktigt att bilens elektronik alltid fungerar till 100 procent.

Av samma skäl är avläsning av felkoder också en viktig punkt på listan när bilen är på vanlig service.
Om det är något på bilen som vid vanlig körning plötsligt inte fungerar, får föraren besked via de små lysande varningslamporna på bilens instrumentpanel.

Varningslamporna som via bilens sensorer registrerar eventuella fel kan lysa i antingen rött eller gult. Om en gul lampa lyser visar det att det kan vara ett möjligt fel. I sådana fall är det en god idé att få bilen kontrollerad på en verkstad inom en relativt kort tid.

Det kan mycket väl vara så att bara är ett litet, obetydligt fel, och oftast kan du enkelt köra till verkstaden. Men det är oklokt att ignorera varningslampan under längre tid och bara köra vidare som om ingenting hade hänt.

Om varningslampan däremot lyser rött ska du omedelbart stanna bilen och stänga av motorn. Tillkalla hjälp så att du kan få bilen bogserad till din lokala verkstad.

På verkstaden kan mekanikern snabbt läsa av felkoder och diagnostisera problemet och konstatera var i systemet felet sitter. Om du har varningslampor som lyser kan du hämta offerter via Autobutler.

Få offerter och jämför priser på felsökning

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.