Chevrolet - byta kamremmen

Spara pengar på att byta kamremmen i din Chevrolet

10 december 2018, 08:20

Det är viktigt att du inte kör runt med en sliten kamrem. Kamremmen i din Chevrolet är en viktigt komponent i bilens interna motorsystem. kamremmen förbinder kamaxeln och vevaxeln i bilens motor och ser till att kolvarna drivs i rätt följd.

Även om Chevrolets ägare, General Motors, har stängt ner försäljningsverksamheten i Europa så kan man fortfarande få en service och reparation av sin Chevrolet på en verkstad som specialiserar sig på amerikanska bilmärken.

Chevrolet hör till de bilmärkena som generellt sett är billiga att reparera, men innan du väljer verkstad kan det vara smart att undersöka priserna på marknaden. Det finns nämligen en stora möjligheter till att spara pengar på verkstadsräkningen, bara genom att jämföra flera olika offerter.

Hur mycket ett kamremsbyte kostar beror bland annat på vilken modell du har.

Men för att ge dig en inblick i vad räkningen kan landa på har vi sammanställt alla offerter som verkstäderna har gett till Chevrolet-ägare som bett om kamremsbyte.

Grundat på siffrorna har vi tagit fram ett genomsnittligt pris. Ett snittpriset kan dock skilja sig från vad det kommer kosta att byta kamremmen i din Chevrolet.

Spara i genomsnitt*
1.965 kr / 26%

Har du svårt att välja verkstad så lägg några minuter på att kolla på verkstädernas omdömen. Det totala omdömet på verkstaden gör det lättare och tryggare att hitta rätt.

Här är dina fördelar med autobutler.se

  • Du får alla offerter på skrift
  • Du kan enkelt jämföra pris och innehåll i varje offert
  • På vår verkstadsportal kan du läsa användaromdöme om verkstäder
  • Verkstäderna som samarbetar med autobutler.se följer MRF reparationsvillkor
  • Autobutler.se's prismatch ser till att du alltid får din bil reparerad till ett bra pris

Var rädd om kamremmen

Kamremmen består av ett kraftigt gummimaterial med taggar eller tänder på insidan. Tändern/taggarna ser till att remmen sitter fast i ett kugghjul. Det är kamremmen som ser till vevaxel och kamaxel hela tiden kör i ett konstant tempo och inte hamnar ur takt.

Om kamremmen går av så kommer vevaxel och kamaxel hamna ur takt. Kolvarna och ventiler riskerar då att krocka ihop och i värsta fall kan det leda till att motorn förstörs.

När måste man byta kamremmen?

Svaret beror faktiskt på vem man frågar.

Det kan faktiskt vara ganska svårt att veta exakt när bytet måste göras. För tillverkarna ändrar sina rekommendationer löpande.

I din bils servicebok kan du läsa Chevrolets rekommendationer, men som tidigare nämnts ändras dessa löpande. Även om det står att bytet ska göras efter max 12 000 körda mil, så betyder inte det att den hänvisningen också gäller om några år. Därför kan det alltid vara smart att höra med en verkstad eller ringa till vår support på 08-34 92 90, för att få hjälp.

Hur ofta kamremmen ska bytas beror även på vilken bilmodell det handlar om. Det kan helt variera från 5 000 mil till flera 10 000 mil. Årsintervallet varierar från 3-5 år till 10 år.

I just detta avseende är viktigt att tänka på att det inte är kamremmens ålder, utan antalet körda mil, som avgör när man ska byta kamrem.

Byt kamrem och vattenpump samtidigt

När det är dags att byta kamrem så ska du överväga att byta vattenpumpen på samma gång.

Vattenpumpen ser till att motorn håller en konstant temperatur och inte överhettas. Detta är tack vare kylarvätskan som cirkulerar runt i motorn.

Det är viktigt att både kamremmen och vattenpumpen fungerar till 100 procent. Då båda slits är det lämpligt att byta båda delarna samtidigt. Det är den ena anledningen. Den andra anledningen är att kamremsbytet innebär att man måste ta itu motorn för att byta kamrem och vattenpump, och därför lönar det sig ofta att byta allt samtidigt.

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.