Underredsbehandling – priset för behandling av din Toyota

16 maj 2017, 14:15

Rostskyddsbehandla din Toyota

Är du Toyotaägare och vill ta väl hand om din bil, så att den inte börjar rosta, ska du se till att få den underredsbehandlad med jämna mellanrum.

Det gäller även om bilen är helt ny.

Det är alltså en missuppfattning att nya bilar inte behöver underredsbehandlas de första åren. Visserligen har din Toyota rostskyddats på fabriken, men problemet är att bilen är så utsatt i det svenska vädret att fabrikens behandling sällan är tillräckligt bra för att motstå fukt, varierande temperaturer och allt vägsalt som sprids på vägarna under vintern.

Hur dyrt är det att få sin Toyota underredsbehandlad?

Kostnaden för att få din bil underredsbehandlad beror på flera saker. Dels ska du välja en verkstad som du litar på, dels påverkas priset av årstiden. Ofta är det billigare att få bilen underredsbehandlad på våren eller sommaren.

Autobutler.se har undersökt genomsnittspriset för en underredsbehandling av bilmärket Toyota. Priset täcker alla modeller och är i genomsnitt:

Spara i genomsnitt*

Använd vår verkstadsportal för att få skriftliga offerter, så garanteras du samtidigt MRF:s stickprovskontroll och 24 månaders reparationsgaranti. Med Autobutler.se är det lätt att hitta rätt verkstad till ett rimligt pris. Klicka för att få en offert.

Vad omfattar en underredsbehandling?

Fackmän råder alla bilägare att rostskydda sin bil åtminstone vartannat år. Man bör också sträva efter att välja en professionellt utförd underredsbehandling och inte själv ta sig an uppgiften.

Om din Toyota inte rostskyddas korrekt kan det leda till allvarliga skador både på underredet och i bilens hålrum. Speciellt det senare förhållandet är problematiskt, eftersom man först alltför sent upptäcker begynnande rostskador på ställen som inte är synliga.

Vill du ha garantier för att rostskyddet görs korrekt, väljer du ett av de godkända rostskyddscentra som fortlöpande kontrolleras av till exempel autobutler.se.

Rostskyddscentra erbjuder olika behandlingar, men i grund och botten innehåller det som kallas för en komplett behandling följande punkter:

 • Bottenplattor och andra plastdetaljer såsom innerskärmarna avlägsnas
 • Smuts och lösa partiklar från underredet och hjulhusen avlägsnas genom tvättning och tryckluftsrengöring
 • Underredet torkas med hjälp av varmluft
 • Underredet undersöks med avseende på begynnande rostangrepp
 • Alla hålrum (balkar, paneler, luckor och dörrar) behandlas med rostskyddsmedel
 • Bottenplattor och hjulhus behandlas med rostskyddsmedel
 • Alla insprutningshål pluggas
 • Bilen tvättas och torkas och samtidigt avlägsnas eventuellt överskott av rostskyddsmedel från lack och andra ställen
 • Underredsbehandlingen avslutas med att bilen ställs att rinna av under ett dygn.

Efter en sådan omgång kan bilen användas under några år innan du behöver rostskydda den igen. Toyota rekommenderar att du gör en underhållsbehandling ungefär vartannat år.

Fakta och goda råd om rostskydd av din Toyota?

 • Varierande väg- och lufttemperaturer skapar fukt i bilen. Det gäller både sommar och vinter, och när dessa väderförhållanden kombineras med vinterns vägsalt är det stor risk för rostangrepp på din Toyota. För att undvika detta måste bilen underredsbehandlas.
 • Den rostskyddsbehandling som nya bilar har fått på fabriken är sällan tillräckligt bra för att motstå det svenska klimatet. Autobutler.se rekommenderar därför att du låter göra en underredsbehandling på ett rostskyddscenter som lever upp till de för autobutler.se gällande villkoren angående god kvalitet och service.
 • Låt dig inte luras – en seriös verkstad lägger in jobbet i ett så kallat sprayschema och vissa verkstäder erbjuder även fotodokumentation. Då ser man tydligt om sprutbehandlingen har nått ut i alla hörn och hålrum i din Toyota.
 • Behandlingstiden är vanligtvis 1–2 dagar totalt. Priset är därefter. Fall inte för frestelsen att utnyttja ett alltför billigt kampanjerbjudande. En professionell underredsbehandling kan inte göras för halva priset.

Få offerter och jämför priser på under reds behandling

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.