Underredsbehandling – rostskydda din Skoda

Rostskydd – ta hand om din bil

SKODA har mycket hög kvalitet och kombinationen av galvanisering och korrosionsskydd från fabriken är så effektiv att bilen troligen kan klara sig i flera år utan ytterligare rostskyddsbehandling.

På grund av det frätande svenska klimatet med vägsalt och fukt i luften rekommenderas du emellertid att ge din Skoda ytterligare underredsskydd under det första levnadsåret.

Underredsbehandlingen måste utföras på rätt sätt och med stor noggrannhet. Därför är det lämpligt att leta upp en verkstad eller ett rostskyddscenter som du har läst bra recensioner av.

På autobutler.se kan du läsa vad andra bilägare anser om de många verkstäder som erbjuder underredsbehandling.

Rostskydd – förebyggande är billigast i längden

Det är mycket billigare att förebygga rost än att behöva stoppa begynnande rostangrepp.

Vill du garantera din bil en lång livslängd, går du in på autobutler.se och beställer offerter på underredsbehandling.

Priset på en underredsbehandling varierar beroende på typ av behandling och årstid.

Autobutler.se har undersökt den genomsnittliga kostnaden för en underredsbehandling av en Skoda. Priset täcker alla modeller och alla moment som utförs av verkstäder tillhörande autobutler.se.

Spara i genomsnitt*

Använd autobutler.se för att få offerter. Genom vår verkstadsportal garanteras du rättvisa priser och insyn i dina avtal. Klicka här för att beställa offerter.

Underredsbehandling och förtroende är två sidor av samma mynt

På nyare Skodamodeller finns det olika täckplattor i underredet, vars syfte är att minska luftmotståndet och reducera energiförbrukningen.

Skodaägare ställs dock inför det lilla problemet att det under dessa lätt samlas fukt och salthaltig smuts, vilket ger optimala förutsättningar för rostangrepp.

När din Skoda angrips av rost förstörs kaross och chassi, och livslängden för mekaniska delar som bromsrör och bärarmar kortas av.

Det är därför viktigt att verkstaden tar bort bottenplattorna och ser till att rengöra bilens underrede, innan själva rostskyddsmedlet appliceras.

Vill du ha garantier för att korrosionsskyddet utförs korrekt, väljer du en av de godkända verkstäder som är föremål för stickprovskontroller av exempelvis autobutler.se.

Så här går behandlingen till:

Som en del i anti-korrosionsbehandlingen demonteras hjul, innerskärmar och alla botten- och täckplattor.

Din Skoda tvättas och torkas noggrant före behandling av underredet och hjulhusen.

Bilen levereras klargjord och rengjord – färdig att använda.

Har din Skoda börjat rosta, så kan underredsbehandlingen bidra till att stoppa eller bromsa ett pågående rostangrepp.

Rostskyddscentra erbjuder särskilda behandlingar för bilar som har långt framskridna rostangrepp.

När man på verkstaden går igenom bilen kommer man också att upptäcka om det finns några genomgående rostskador. Om så är fallet måste dessa skador repareras på en plåtverkstad, innan bilen kan rostskyddas.

Fakta och goda råd om rostskydd av din Skoda

 • En underredsbehandling lönar sig i längden och ger lägre reparationskostnader.
 • Du får ett bättre andrahandsvärde.
 • Välj ett rostskyddscentrum som dokumenterar alla stadier i behandlingen med bilder och ifyllt sprayschema.
 • Extra ljuddämpning – det är vetenskapligt bevisat att det förekommer mindre buller i kupén om bilen är underredsbehandlad.
 • Boka tre offerter genom autobutler.se, så att du är säker på att jobbet görs på en verkstad som kontrolleras med stickprovskontroller.
 • En underredsbehandling tar normalt 1–2 dagar. Arbetstiden och en korrekt ifylld underredsbehandling återspeglas i priset. Fall därför inte för frestelsen att utnyttja ett alltför billigt kampanjerbjudande. Pris och kvalitet går hand i hand.
 • Om du vill vara säker på att du kommer ända ut i varje vinkel och vrå när bilen tvättas, ska du tvätta den för hand. En tvättrobot är aldrig lika noggrann som du kan vara. Tvätta själv bilen, så du får bort mest salt och smuts.
 • Var försiktig med underredets rostskydd -– använd inte underredstvätt om du tvättar din Skoda i en biltvätt. Upprepade underredstvättar i en tvätthall innebär ett onödigt slitage på rostskyddet.

Få offerter och jämför priser på under reds behandling

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.