Underredsbehandling – rostskydda din Renault

Underredsbehandling – din Renault är väl skyddad mot rost

Vi har goda nyheter för alla Renaultägare. Även om Sverige är ett av de länder i världen där bilar är mest utsatta för korrosion, så behöver du som Renaultägare inte oroa dig jättemycket för de annars fruktade rostangreppen.

Renaultbilar är nämligen några av de bilar som är bäst skyddade mot rost när de lämnar fabriken. Det visar en tidigare undersökning gjord av danska FDM.

Undersökningen, som är svensk, visade att Renaultbilar (från 2001–2007) av modellerna Renault Mégane, Renault Clio, Renault Espace, Renault Grand Scenic, Renault Modus och Renault Laguna var mycket väl förbehandlade när de rullade ut från fabriken.

Det var de goda nyheterna. Den dåliga nyheten är att oavsett hur tjock galvaniseringen är och oavsett hur mycket rostskydd bilen har fått på fabriken, börjar din Renault förr eller senare att rosta.

Därför måste din bil underredsbehandlas, och för att undvika begynnande rostskador är det enkla rådet att ju tidigare du får det gjort, desto bättre är det både för bilen och i slutändan för din ekonomi.

Förebygg rostskydd – det är billigast i längden

Det är mycket billigare att förebygga rost än att behöva ha bilen på verkstad för att stoppa begynnande rostskador.

Underredsbehandling av din Renault ska utföras korrekt och med stor noggrannhet. Därför bör du hitta en verkstad eller ett rostskyddscentrum som du har läst bra omdömen om eller har en bra känsla av.

På autobutler.se kan du läsa vad andra bilägare har sagt om de många bilverkstäder och rostskyddscentra som erbjuder underredsbehandlingar via vår verkstadsportal.

Priset på en underredsbehandling varierar beroende på bilmodell och typ av behandling.

Autobutler.se har undersökt genomsnittspriset för en underredsbehandling av en Renault. Prisen täcker alla modeller och alla moment som utförts av verkstäder knutna till autobutler.se.

Spara i genomsnitt*

Genom att använda autobutler.se för att få offerter är du garanterad rättvisa priser och insyn i dina avtal. Klicka här för att beställa offerter.

Underredsbehandling är en fråga om förtroende

På nyare bilar finns det undertill diverse täckplattor, som bl.a. har till syfte att minska luftmotståndet och reducera energiförbrukningen.

Ofta samlas fukt och salthaltig smuts under dessa plattor, vilket ger optimala förutsättningar för rostangrepp.

När din Renault angrips av rost förstörs kaross och chassi, och livslängden för mekaniska delar som bromsledningar och bärarmar förkortas.

Därför är det viktigt att verkstaden avlägsnar bottenplattorna och rengör underredet, innan underredsbehandlingen inleds.

Vill du ha garantier för att rostskyddet görs korrekt, väljer du en av de godkända bilverkstäder som utsätts för stickprovskontroller av autobutler.se.

Så här ska en Renault underredsbehandlas:

 • Av- och senare påmontering av plastdetaljer (innerskärmar och bottenplattor)
 • Bilen tvättas och sköljs med vatten och tryckluft
 • Underrede och kaross kontrolleras
 • Hål borras in till slutna utrymmen
 • Hålrum och underrede behandlas med flera olika produkter
 • Omfattningen av det totala arbetet dokumenteras helst med bilder eller videoinspelning.
 • Dokumentationen skickas till bilägaren eller lämnas på en USB-sticka.

Fakta och goda råd om korrosionsskydd av din Renault

 • Det lönar sig i längden att göra en underredsbehandling av din Renault. Det minskar reparationskostnaderna och ger dig ett bättre andrahandsvärde.
 • Insistera på att få bilder eller video som dokumenterar alla skeden av underredsbehandlingen.
 • Det är vetenskapligt bevisat att en bil som har underredsbehandlats bullrar mindre i kupén.
 • En underredsbehandling tar normalt 1–2 dagar. Priset avspeglar material och arbetstid för en korrekt utförd underredsbehandling. Fall därför inte för frestelsen att utnyttja ett alltför billigt kampanjerbjudande. Du betalar för det du får.
 • Försök att undvika att använda underredstvätt, om du tvättar din Renault i en biltvätt. Alltför många underredstvättar innebär nämligen ett onödigt slitage på rostskyddet.

Få offerter och jämför priser på under reds behandling

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.