Peugeot underredsbehandling – få offerter på underredsbehandling

Ta hand om underredet på din Peugeot

Såväl karossen som underredet på din Peugeot måste vårdas och underhållas precis som alla andra delar av bilen. Vintervädret med salt på vägarna tar hårt på din bil, och om den inte behandlas med rostskyddsmedel kommer du snart att se tidiga tecken på rost.

Det är lätt att hålla ett öga på de synliga delarna och regelbundet kontrollera lacken, men rost är också ett mycket allvarligt problem på de delar av bilen som inte syns, det vill säga sidobalkar och hålrum i underredet på din Peugeot.

En underredsbehandling är därför nödvändig.

När du utnyttjar autobutler.se för att få offerter, ska du se till att det tydligt framgår vilken bilmodell du har. Rostskyddscentra har nämligen speciellt utvecklade behandlingsprocedurer för varje typ av modell. Det innebär att rostskyddsbehandlingen utförs enligt bestämda instruktioner och tränger in mellan plåtfogar och vid svetspunkter för att därmed ge det bästa skyddet mot rost.

Peugeot rekommenderar att bilen behandlas för första gången inom fyra år och därefter vartannat år. Kontrollera om det på den punkten finns speciella krav för att du ska få behålla fabriksgarantin på din bil.

Underredsbehandling – hitta den bästa verkstaden.

Priset för att få din Peugeot underredsbehandlad varierar beroende på typ av behandling och årstid.

Autobutler.se har undersökt genomsnittspriset för bilmärket Peugeot. Priset för en underredsbehandling täcker alla modeller och alla moment, som utförts av verkstäder knutna till autobutler.se.

Spara i genomsnitt*

När du använder vår verkstadsportal för att beställa tre skriftliga offerter garanteras du 24 månaders reparationsgaranti.

För att få insyn och nödvändig överblick får du tre skriftliga offerter i inkorgen. Detta bidrar till att säkerställa att du får din nästa underredsbehandling till ett rimligt pris. Klicka här för att få offerter.

Peugeot – rostskyddets ABC

När din Peugeot behöver rostskyddas, rekommenderar vi att du kör den till ett rostskyddscentrum i stället för att själv försöka dig på jobbet.

Vill du ha garanti för att rostskyddet utförs korrekt, väljer du en av de godkända verkstäder som utsätts för stickprovskontroller av exempelvis autobutler.se.

När du ska välja verkstad, måste du se till att följande punkter ingår i underredsbehandlingen av din Peugeot.
* Demontering av bottenplåtar och andra plastdetaljer såsom innerskärmar
* Tvättning och rengöring med tryckluft av underredet och hjulhusen, så att smuts och löst sittande partiklar avlägsnas
* Varmluftstorkning av underredet
* Innan behandlingen påbörjas, kontrolleras underredet på tecken på begynnande rost
* Rostskyddsbehandling av alla håligheter (balkar, paneler, luckor och dörrar)
* Behandling av bottenplåtar och hjulhus med rostskyddsmedel
* Förslutning av alla insprutningshål
* Bilen tvättas och torkas och allt eventuellt kvarvarande rostskyddsmedel avlägsnas från lack, lister etc.
* Slutligen ställs bilen på avrinning.

När din Peugeot har fått en rostskyddsbehandling enligt ovan, ska den endast behandlas vartannat år framöver.

Underredsbehandling – under vilken årstid?

Många väljer att få bilen underredsbehandlad strax före vintern. Det är den tid på året då rostskyddscentra har som mest att göra, och tyvärr är det ju så att pris och efterfrågan hänger nära samman.

Därför kan det vara en bra idé att få bilen underredsbehandlad antingen på våren eller på sommaren, då det är lättare att få en tid och då du dessutom kan ha turen att få ett bra erbjudande.

Fakta och goda råd om rostskyddet av din Peugeot

  • Varierande temperatur i kombination med svenskt vinterväder är en giftig cocktail för din bil. Även helt nya bilar riskerar att börja rosta tidigt om man inte ser till att få underredet och bilens hålrum rostskyddade. Det räcker med några få stenskott för att ge rosten optimala ”tillväxtbetingelser”.
  • Nya bilar rostbehandlas visserligen på fabriken, men det är sällan en behandling som är tillräckligt bra för att stå emot det svenska vädret. Därför rekommenderar autobutler.se att du låter göra en underredsbehandling så snart du köpt din nya Peugeot.
  • En seriös verkstad lägger in jobbet i ett sprayschema och ger dig en skriftlig arbetsbeskrivning av vad som behöver göras. Vissa verkstäder erbjuder även fotodokumentation som visar att alla hålrum har behandlats korrekt.
  • Tänk på att ett rostskydd av din Peugeot ger en friskare kaross och längre livslängd på mekaniska komponenter som bromsar och bärarmar.
  • Välj en verkstad som du litar på. Det finns många exempel på bilägare som har blivit lurade. Det kan vara svårt för en lekman att kontrollera om verkstaden, som utlovats i offerten, har varit inne i varje skrymsle och vrå.
  • Det tar vanligtvis totalt 1–2 dagar att få bilen underredsbehandlad. Därför är priset därefter. Fall inte för frestelsen att utnyttja ett alltför billigt kampanjerbjudande. Pris och kvalitet hänger oftast samman.

Har du annat som ska göras på din bil?

Få offerter och jämför priser på under reds behandling

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.