Få det bästa priset på kopplingsbyte

Få det bästa priset på kopplingsbyte

I takt med att din bil blir äldre måste olika delar bytas ut. Växel och koppling används konstant, framförallt vid stadskörning vilket över tid sliter på delarna.

På de flesta nyare bilar håller kopplingen väldigt länge men har du en äldre bil är det sannolikt att kopplingen förr eller senare måste bytas. En välfungerande koppling ger en mjuk och bekväm färd och det är viktigt att du är medveten om de små indikatorer som kan avslöja ifall koppling är sliten och bör kontrolleras, eller eventuellt bytas ut.

Det kan vara svårt att säga exakt när kopplingen måste bytas ut men det finns ett antal signaler som du bör vara medveten om och som kan ge dig en indikation om huruvida det börjar närma sig.

 • För det första ska det inte vara svårt att trycka ner kopplingspedalen och växla. Detta är vanligtvis ett tecken på att kopplingen är sliten och måste bytas ut
 • För det andra får det inte finnas några stigande eller fallande ljud från motorn (som i en normal växling) utan att du rör vid kopplingen.
 • För det tredje är det viktigt att du är uppmärksam på besvär eller oljud vid växling (t.ex. om det ”skorrar” från växeln). Det kan vara ett tecken på att något är fel med kopplingen.
 • Sist men inte minst, bör det inte vara svårt att hitta kopplingspunkten och bilen får inte hoppa ur växel.

Upplever du något av ovanstående symtom bör du kontakta din lokala verkstad. Ju längre du väntar desto värre blir det.

Autobutler har granskat de genomsnittliga priserna på byte av koppling för ett antal populära bilmärken. Studien är baserad på alla bilägare, som har gjort en prisförfrågan via Autobutler om att ersätta kopplingen på sin bil.

Bilmärke Genomsnittspris Min. - max.
Volkswagen 10524 kr 8364 kr - 12936 kr Få offerter
Volvo 10960 kr 9421 kr - 12651 kr Få offerter

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via autobutler.se och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Det är möjligt att spara mycket pengar om du förbereder dig ordentligt och är redo att köra lite längre till mekanikern.

Gör som mer än 700 000 andra bilägare redan har gjort. Få offerter genom vår verkstadsportal och kom ihåg att du genom oss får 24 månaders garanti på delar och arbete, samtidigt som alla våra verkstäder följer MRFs reparationsvillkor. Vi skapar transparens för våra bilägare och ser till att alla reparationer och verkstadsbesök görs till ett rättvist pris.

Få det bästa erbjudandet

Vid ett kopplingsbyte byts ofta både koppling och svänghjul. Det innebär också att det är en uppgift som tar betydligt längre tid än många andra bilreparationer.

På verkstäderna är ett kopplingsbyte ett rutinjobb. Priset på själva kopplingen plus övriga reservdelar är praktiskt taget konstant. Vissa verkstäder har dock mer gynnsamma procentavtal än andra, men där det finns den största skillnaden är timpriset och det totala antalet timmar som ägnas åt uppgiften.

När du får offerter från Autobutler kan du jämföra de mottagna buden och se hur varje verkstad prissatt uppdraget. Du kan sedan välja det bästa erbjudandet baserat på pris, avstånd till verkstaden eller hur väl arbetet beskrivs.

Förläng livslängden på bilens koppling

När din koppling bör bytas beror inte bara på hur många kilometer bilen har kört men också på det sätt du kör. Nedan finns 4 snabba tips om hur du sliter på kopplingen så lite som möjligt.

 • Undvik att slira på kopplingen. Trampa ner kopplingspedalen helt, växla upp eller ned och släpp kopplingen helt igen. Använd gaspedalen och inte kopplingen för att styra farten.
 • Sitt inte med kopplingen i botten vid ett rödljus men växla i stället ur så att bilen är i friläge samtidigt som du bromsar.
 • Vid parkering kan du antingen använda handbromsen eller lämna bilen i växel. Om bilen står i växel kan kraftiga vindar få fordonet att röra sig vilket kan medföra att kopplingen då späns upp mot drivhjulet och slits.
 • Växla snabbt och gör det med omtanke. Byt inte växel för långsamt och hoppa gärna över en växel, t.ex. genom att gå direkt från 1:ans till 3:ans växel, då sliter du mindre på kopplingen.

Få offerter och jämför priser på kopplingsarbete

Få offerter » Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara 20-40%
 • 3 års full garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 235 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter
Januari REA - EXTRA Rabatt!