Vad ingår i en service?

13 maj 2015, 10:53

När bilen är på service måste du vara säker på att den genomförs enligt servicebokens riktlinjer för att behålla garantin.

Verkstäder på Autobutler måste utföra serviceuppdrag med hög kvalitet och alltid följa servicebokens riktlinjer, såvida kunden inte ber dem göra mindre för att hålla priset nere.

Med äldre bilar kan du dra nytta av att göra en grundläggande bilservice. En grundläggande service är billigare och mekanikern kan bara ringa dig ifall extra arbete måste göras.

Lampor

All service inkluderar en omfattande kontroll av bilens yttre lampor. Detta inkluderar så att alla lampor fram, bak och i sidan fungerar som de ska. Indikatorer, varningsblinkers, backljus, dimljus och registreringslampor kontrolleras också.

Vätskor

Servicen kontrollerar oljenivån, fyller på vid behov eller byter ut den. Oljefiltret kontrolleras och byts ut om nödvändigt. Spolarvätska, kylarvätska och styrservoolja kontrollers även och fylls på.

Bromsar

Det kommer att ske en fullständig inspektion av bromsarna. Kontrollen omfattar bromsbelägg, bromsrör, bromsvätska och ser till att allt är i gott skick. Alla dessa delar kan komma att ersättas om det bedöms som nödvändigt.

Däck

Däcken kommer att kontrolleras för synliga skador såsom sprickor och mönsterdjupet kollas tillsammans med luftnivån.

Elektronik

Bilens viktigaste elektronik testas. Det inkluderar batteriet, generator och startmotor. Batteriet kollas efter läckor och tydliga täcken på skador. Ledningar kontrolleras också efter slitage och skador.

Instrument

All service inkluderar ett test för att se till att de elektriska komponenterna såsom varvräknare, hastighetsmätare, kilometerräknare etc. fungerar och är i gott skick. Alla mätare, varningslampor och tuta kollas också.

Vindrutor

Båda vindrutor kontrolleras för skador.

Motor

Alla delar i motorn kommer att kontrolleras och testas noggrant. Detta inkluderar en titt på bakaxel, kylare, slangar till kylarvätskan, koppling, luft- och bränslefilter, bränslerör, tändstift, avgassystemet m.m.

Bilens interiör

Insidan av bilen inspekteras också vid full service. Säkerhetsbälten testas tillsammans med speglar, säten, innerbelysning, dörrar, lås och handbroms.

Fordonsprovkörning

Efter att alla dessa element kontrollerats och testats, görs en provkörning för att se till att bilen fungerar som den ska och inga problem uppstår när motorn är på och bilen i rörelse.

Hur mycket kostar en service?

Det är svårt att ge specifik prisbild av vad en service kostar eftersom det finns olika typer av service beroende på hur gammal din bil är eller hur långt den gått. Om du vill få ett pris på en service för din bil kan få offerter som går att jämföra här på Autobutler - det kan finnas pengar att spara.

Vi har sett att bilägare som jämför priser på bilservice via Autobutler kan potentiellt spara 32 procent i snitt, vilket motsvarar 1 698 kronor.

Allt om service och relaterade ämnen

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.