För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Vad ingår i en service?

När bilen är på service måste du vara säker på att den genomförs enligt servicebokens riktlinjer för att behålla garantin.

Verkstäder på autobutler.se måste utföra serviceuppdrag med hög kvalitet och alltid följa servicebokens riktlinjer, såvida kunden inte ber dem göra mindre för att hålla priset nere.

Med äldre bilar kan du dra nytta av att göra en grundläggande bilservice. En grundläggande service är billigare och mekanikern kan bara ringa dig ifall extra arbete måste göras.

Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Lampor

All service inkluderar en omfattande kontroll av bilens yttre lampor. Detta inkluderar så att alla lampor fram, bak och i sidan fungerar som de ska. Indikatorer, varningsblinkers, backljus, dimljus och registreringslampor kontrolleras också.

Vätskor

Servicen kontrollerar oljenivån, fyller på vid behov eller byter ut den. Oljefiltret kontrolleras och byts ut om nödvändigt. Spolarvätska, kylarvätska och styrservoolja kontrollers även och fylls på.

Bromsar

Det kommer att ske en fullständig inspektion av bromsarna. Kontrollen omfattar bromsbelägg, bromsrör, bromsvätska och ser till att allt är i gott skick. Alla dessa delar kan komma att ersättas om det bedöms som nödvändigt.

Däck

Däcken kommer att kontrolleras för synliga skador såsom sprickor och mönsterdjupet kollas tillsammans med luftnivån.

Elektronik

Bilens viktigaste elektronik testas. Det inkluderar batteriet, generator och startmotor. Batteriet kollas efter läckor och tydliga täcken på skador. Ledningar kontrolleras också efter slitage och skador.

Instrument

All service inkluderar ett test för att se till att de elektriska komponenterna såsom varvräknare, hastighetsmätare, kilometerräknare etc. fungerar och är i gott skick. Alla mätare, varningslampor och tuta kollas också.

Vindrutor

Båda vindrutor kontrolleras för skador.

Motor

Alla delar i motorn kommer att kontrolleras och testas noggrant. Detta inkluderar en titt på bakaxel, kylare, slangar till kylarvätskan, koppling, luft- och bränslefilter, bränslerör, tändstift, avgassystemet m.m.

Bilens interiör

Insidan av bilen inspekteras också vid full service. Säkerhetsbälten testas tillsammans med speglar, säten, innerbelysning, dörrar, lås och handbroms.

Fordonsprovkörning

Efter att alla dessa element kontrollerats och testats, görs en provkörning för att se till att bilen fungerar som den ska och inga problem uppstår när motorn är på och bilen i rörelse.

Här kan du få 3 offerter på service


Allt om service och relaterade ämnen

3 offerter och jämför uppdrag på service

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu