För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

klimatanläggnin

Håll huvudet kallt och spara tusenlappar på AC-service

Hos autobutler kan du spara 2.300 kr på AC uppdrag.

När du innan bilsemestern söderut ska hitta en verkstad som kan gå igenom din AC eller klimatanläggning kan det vara svårt att veta om verkstadens erbjudande är bra eller inte. Lägger du uppdraget på verkstadsportalen autobutler.se får du upp till tre offerter som du i lugn och ro kan gå igenom hemma framför datorn.

Autobutler.dk verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Portalen har precis avslutat en prisundersökning som visar att det finns mycket att spara genom att använda sig av den här metoden.

En Volvo C30-ägare behövde få sin klimatanläggning reparerad. Det högsta budet låg på 6.700 kr medan det lägsta på autobutler.se var på 4.350 kr. Här sparade bilägaren 2.350 kr genom att välja det billigaste alternativet. I genomsnitt låg buden på 5.480 kr.

Ägaren av en Audi A3 behövde få sin anläggning till service och här låg det högsta budet på 3.275 kr medan det lägsta var på 1.320 kr. Det billigaste alternativet sparade bilägaren 1.700 kr. I genomsnitt låg buden på 1.730 kr.

Den billigaste AC-servicen var på en Ford Focus. Här låg det högsta budet på 1.290 kr och det lägsta på 860 kr. Bilägaren sparade 430 kr och även om det inte låter som ett stort belopp var det ändå ca. 30 procent lägre än det högsta budet. I genomsnitt låg buden på 1.150 kr.

Utifrån de tre exemplen ovan sparades i genomsnitt 1.520 kr på att använda erbjudanden från verkstadsportalen autobutler.se.

Helautomatisk AC snart standard

Nästan alla bilar säljs idag med halvautomatisk AC. Det betyder att en kompressor kyler ner och torkar luften innan den kommer i cirkulation. På så sätt är det alltid är svalt och behagligt inne i bilen oavsätt väder och vind. Dessutom försvinner den imma som uppstår på insidan av rutorna på kalla mornar och i regnväder.

Ett minus med halvautomatisk air conditioner är att temperaturen i bilen inte förblir konstant om temperaturen utanför skiftar. Det blir lätt för kallt och många blir förkylda.

Idag blir helautomatisk klimatanläggning mer och mer populärt. Den håller samma temperatur hela tiden t.ex. 21 eller 22 grader som många bilister tycker är den skönaste temperaturen vid bilkörning.

När bilen är ny är kylarvätskan fylld och kompressorn fungerar precis som den ska. Små små otätheter vid samlingar och packningar kan betyda att upp emot 10% av kylvätskan läcker ut på bara ett år. Om anläggningen inte får kylarvätska upphör kompressorn med att kyla och torka luften och i värsta fall kan kompressorn gå sönder. Därför är det viktigt att man låter verkstaden kika på bilens air condition- eller klimatanläggning ungefär vart annat år. Så att de kan fylla på kylarvätska om det skulle saknas. Samtidigt kan man be om att få luftkanalerna rensade så att eventuell dålig luft försvinner.

Autobutler.se verkstadsportal - spara up till 40% på verkstadsräkningen

3 offerter och jämför uppdrag på aircondition

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu