Mekaniker, dator och kontroll av bil

Billig besiktning

18 mars 2015, 10:46

Normalt sätt måste bilägare fråga ett flertal verkstäder för att få fram det bästa besiktningspriset.

Besiktningen låter inte priserna går över en viss gräns och därför ska priserna för besiktning inte skilja sig speciellt mycket från verkstad till verkstad.

För att göra din besiktning så billig som möjligt är det viktigt att förbereda bilen. Om allt på bilen fungerar inför kontrollen så kan det spara dig en hel del i slutändan.

Se till att bilen godkänns första gången

Ofta slutar det med att du får betala för mer än bara besiktningen. Du får endast ett par dagar mellan kontrollerna till att reparera allt och det kan kosta mycket att få dem åtgärdade snabbt. Se till att du får en påminnelse om när bilen ska in igen.

Klarar bilen inter besiktningen, ska felen åtgärdas inom en viss tidsram. Tiden du får är ganska kort och det blir svårt att få det bästa priset.

5 enkla saker du kan undersöka

Det finns några enkla skäl till att en bil inte godkänns och måste besiktas en andra gång.

Det är ofta småfel som du själv kan undersöka innan du tar bilen till besiktning. Börja med att kontrollera följande:

  • Vindruta – se till att om du har några märken att dom blir reparerade och att du inte har några sprickor eller missfärgningar.
  • Däcktryck and mönster – Fylla rätt luft på däcken kan göra att du sparar på bensin men om du dumpar besiktningen på grund av lågt däcktryck så kan du betala mer på bensinstationen. Undersök däcken allmänt och om dom behöver bytas då vill du kunna få ett mycket bättre erbjudande om du letar i god tid.
  • Säkerhetsbälte – se till att du inte har problem med säkerhetsbälten i bilen. Om du vet att någon av dem inte fungerar rätt så se till att få det lagat innan besiktningen. Det gör att du inte skall betala för besiktning igen.
  • Olja och bränslenivå – kontrollera att din olja är påfylld och att du inte har några varningslampor på instrumentbrädan.
  • Handbroms – Se till att din handbroms är i full funktion. Om du har några problem med den, ring runt för att se vem som kan reparera den för bästa pris innan besiktningen.

Gratis återkontroll, men är det gratis?

Om bilen inte går igenom besiktningen, så måste den ofta komma på återkontroll innan den får köras igen. Vissa verkstäder erbjuder gratis återkontroll om det är dom som lagar felen på din bil. De kommer självklart debitera dig för reparationen och vissa verkstäder registrerar priset för återkontrollen i avgiften för att laga bilen. Detta betyder att du inte får det bästa erbjudandet. Även om du har ett antal dagar på dig att reparera allt, blir det svårt att hinna få fram ett bra pris och det slutar ofta upp med en hög räkning.

Genom att besöka Autobutler kan du hitta verkstäder som erbjuder besiktningar i ditt område. Om du väljer att få din bil reparerad och besiktad på samma verkstad, så lagar dom allt innan bilen testas och får den att gå igenom första gången. Det kan hända att verkstaden hittar fler fel på bilen än förväntat, då föreslås ofta en förbesiktning som utförs på samma plats.

Autobutlers användare ger verkstäderna omdömen efter sina vistelser. Verkstäderna vet när dom har fått en bokning genom Autobutler, och behandlar därför sina gästar som VIPs, eftersom att omdömen drastiskt påverkar deras verksamhet. På vår hemsida kan du se och jämföra de bästa offerterna, priserna och även omdömen från andra bilägare, innan du väljer den som passar dig bäst.

Allt om besiktning

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.