För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Varför är det viktigt att serva bilen?

02 september 2015, 09:00

Det första du ska tänka på innan en service är att det inte är samma sak som en besiktning. Bara för att bilen nyligen var på besiktning så betyder det inte att servicen inte behövs.

Autobutler.dk verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

En besiktning testar helt enkelt bara ifall bilen är tillräckligt säker för att köras på vägen. Den kommer inte att flagga eventuella problem eller säga till dig om det finns delar i bilen som snart måste bytas ut. Besiktningen lyfter vanligtvis bara fram problem när de måste fixas. Servicen hjälper dig se felet innan det uppstår vilket ger dig tid att tänka fundera ut hur du bäst går till väga med problemet.

Även om det kostar att serva bilen så kan det faktiskt spara dig pengar i det långa loppet. Oservade bilar tenderar att ha en mycket högre bränsleförbrukning. Även mindre problem som oljebyte kan faktiskt ha en stor inverkan på hur mycket bensin som används vid körning. Servicen kommer att hitta detaljerna vilket gör bilen effektivare och förhoppningsvis sparar dig en massa onödiga bränslekostnader.

Många ser på service som en onödig tjänst eftersom att många av uppgifterna såsom: motoroljans nivå, däcktrycket och spolarvätska, enkelt kan kollas hemma utan att behöva kosta mycket. Även om detta är sant så finns det också många delar av en bilservice som inte kan göras hemma och kräver både kompetens och verktyg som bara en mekaniker har.

Moderna bilar kan vara extremt komplicerade och outbildade mekaniker vet inte allt. Att försöka serva bilen själv kan resultera i att du orsakar skador på motorn som både kan vara farliga och dyrt att åtgärda.

Service är avgörande för säkerhet i bilen och dess passagerare. Den kommer att se fel innan de uppstår. Om en viktig del i motorn bryter ned medan du kör 110 km/h på motorvägen så kan det vara oerhört farligt. Servicen kommer troligtvis att plocka upp detta i förtid.

Slutligen får du ingen försäkring utan service. Om något händer och det visar sig att bilen inte varit på service så kommer försäkringsbolaget troligtvis inte att betala ut någonting.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

Allt om service och relaterade ämnen

3 offerter och jämför uppdrag på service

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu