För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Bilvård och varför det är viktigt

växellåda

Bilvård och underhåll är till för att säkra att bilen bevarar sitt nya utseende så länge som möjligt. Samtidigt skyddar det mot rost och korrosion så att bilens livslängd optimeras.

Vård av lack och bilens utseende

Bilens lack bombaderas dagligen av insekter, vatten och dam från vägen. Det är en börda på lacken och om det utsätts för ständigt slitage utan vård så sprids det snabbt till färgen och karossen.

Du kan enkelt ta hand om din bil genom att tvätta den regelbundet så att partiklar och insektsrester håller sig borta, och samtidigt använda vax för att skydda ytan mot fler ”attacker”

Du kan gå ett steg längre och antigen foliera bilen som ger bilen en extra yta, eller använda dig mer omfattande ”nanocover” produkter som bör tillämpas av en professionell.


Få 3 gratis offerter för bilvård


Rengöring av interiör

Bilens interiör bör också hållas ren och fräsch för att göra din körning bekvämare, utan dålig och illaluktande luft. Det kan även finnas bakterier och kemikalier som lagras i damm och kan vara skadligt.

När du rengör interiören så får du inte bara en mer komfortabel körupplevelse men även ett bättre pris när du säljer bilen.

Mattor och säten bör också dammsugas regelbundet, och om de är smutsiga så ska de tvättas med varmt vatten och lite diskmedel.

Undervagnsbehandling och rensning

Det är viktigt att du håller underredet rent och fritt från lera, salt och andra saker som kommer upp från vägen. Om det samlas smuts ökar risken för rostbildning genom snabbare korrosion.

Kom också ihåg att om du ska sälja bilen så tittar återförsäljaren eller köparen först på ifall det finns rost på bilen och priset sjunker snabbt ifall så är fallet.

Chassit kan behandlas genom en underredsbehandling/rostskyddsbehandling och det är rekommenderat att få en behandling på bilen vartannat år.

Motortvätt

Det kan tyckas vara orelevant att tvätta motorn men utöver ett bättre pris vid försäljning så skapar det en komfortabel miljö som påminner dig om hur bra bilen mår och får den näring som behövs.

Rent praktiskt försäkrar du att motorrummet inte rostar även om bilen står still och är fuktig.

Men det är viktigt att du låter en professionell tvätta motorn åt dig. Det får aldrig komma in vatten i motorn eftersom att där finns en hel del elektronik som kan ta skada. Det sista du vill ska hända är kortslutning när det blir fuktigt.

Behöver du hjälp?

Nu har du fått ett par tips på hur du bäst kan bevara och vårda din bil. Om du behöver hjälp eller vill hitta en verkstad med bilvård så kan du genom autobutler.se, få tre offerter från verkstäder nära dig. Du kan jämföra bl. a. priser, distans och omdömen och välja den offert som passar dig bäst.

Om du behöver hjälp med att fylla i all information så kan du ringa oss på 08-34 92 90 eller använda vår chattfunktion på förstasidan.


Få 3 gratis offerter för bilvård


Få 3 offerter från verkstäder nära dig

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu