Stenskott på vindruta

Stenskott på vintern

21 januari 2014, 14:09

Vinter och stenskott kan bli en dyr kombination. När det blir halt ute kommer kommunen och grusar vägarna och på så sätt fastnar småsten i vinterdäckens mönsterdjup och slungas upp på bakomkörande bilars framrutor. Ibland med sådan kraft att det blir hål i vindrutan.

Tyvärr slutar det oftast inte där. När den iskalla rutan värms upp ökar spänningen och gör att, framförallt äldre rutor, spricker. Den snabba uppvärmningen gör att rutan blir skör och extra känslig för yttre påfrestningar vilket gör att även gamla stenskott kan växa till långa sprickor under vintern.

För att undvika att stenskottet blir en spricka i vinter bör du reparera det innan vi får ihållande minusgrader. För några år sedan byttes ofta hela framrutan men idag limmas de små hålen.

“Tidigare låg självrisken på ett par tusen för att byta rutan. Idag ligger försäkringsbolagens självrisk omkring ett par hundra kronor för att laga ett stenskott”, säger verkstadsportalen autobutler.se’s marknadschef Giovanni Fucá.

Stenslag på storlek med en enkrona ska lagas men är skadan större bör hela rutan bytas. Den bör den också när stenskottet hamnat mitt framför ögonen och stör sikten över vägbanan.

Få offerter och jämför priser på stenskott

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.