För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Stenskott på vintern

21 januari 2014, 14:09

Stenskott på vintern

Vinter och stenskott kan bli en dyr kombination. När det blir halt ute kommer kommunen och grusar vägarna och på så sätt fastnar småsten i vinterdäckens mönsterdjup och slungas upp på bakomkörande bilars framrutor. Ibland med sådan kraft att det blir hål i vindrutan.

Tyvärr slutar det oftast inte där. När den iskalla rutan värms upp ökar spänningen och gör att, framförallt äldre rutor, spricker. Den snabba uppvärmningen gör att rutan blir skör och extra känslig för yttre påfrestningar vilket gör att även gamla stenskott kan växa till långa sprickor under vintern.

För att undvika att stenskottet blir en spricka i vinter bör du reparera det innan vi får ihållande minusgrader. För några år sedan byttes ofta hela framrutan men idag limmas de små hålen.

“Tidigare låg självrisken på ett par tusen för att byta rutan. Idag ligger försäkringsbolagens självrisk omkring ett par hundra kronor för att laga ett stenskott”, säger verkstadsportalen autobutler.se’s marknadschef Giovanni Fucá.
Stenslag på storlek med en enkrona ska lagas men är skadan större bör hela rutan bytas. Den bör den också när stenskottet hamnat mitt framför ögonen och stör sikten över vägbanan.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på stenskott

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu