För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Finns Eco-vänliga däck?

Sommardäck

Grön Teknologi

De senaste åren har sett en drastisk ökning inom grön teknologi. Michelin, Goodyear, Bridgestone och Continental har alla börjat tillverka miljövänliga däck som är hållbara, bra för miljön, och uppmärksammats nu av bilägare.

Få 3 gratis offerter

Existerar eco-vänliga däck?

Svaret är ja men det finns en hake.
Grön teknologi går framåt snabbare än någon trodde och de tekniska stegen är häpnadsväckande. Drivet och problemet har varit potentialen för stora mängder vinst som motorföretag kan och har dragit nytta av.

Michelin var de första med eco-vänliga däck, producerade sitt första ”gröna däck” 1992 och har byggt på en stark grund sedan dess. Observerar man Michelins senaste innovationer i grön teknologi, ser man att focusen ligger främst kring hållbarhet som i sin tur ska minska avfallet. Genom att förbättra mönstret i slitbanan har Michelin nu utvecklat dolda mönster som växer fram när däcket slits.

Denna minskning i miljöpåverkan kan ses i Michelins Tall & Narrow däck. De består av en tunn profil och en lång diameter, och däcket var speciellt tillverkat för Renault Eolab prototypen. Däckets design är både lätt, aerodynamiskt och kompletterar de nya, gröna bilar som kommer ut kontinuerligt väldigt väl.

Renaults Eolab prototyp som använder Michelins däck är ett extremt sparsamt fordon med betydligt lägre bränsleförbrukning och påstår sig kunna rulle runt 100 kilometer på bara en liter bensin.

Förutom deras fantastiska framsteg har Michelin även avslöjat detaljerna i sina planer på att skapa ett jordbruksdäck, samtidigt som de har för avsikt att utnyttja mer återvunnet material vid framställningen av deras miljövänliga däcksortiment. Jordbruksdäcket ska minska trycket som placeras på terrängen och på så sätt öka jordbrukarens resultat. Vidare hävdar Michelin att dessa däck kommer att förbättra bränsleekonomin med upp till 10 procent.

Få 3 gratis offerter

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck


Få 3 gratis offerter på bilreparation Få 3 gratis offerter på bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på däckbyte

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu