Hand över bilbatteri

Billiga bilbatterier på nätet

Batteribytet på bilen är en av de irriterande, kom från ingenstans, men ändå nödvändiga kostnader som de flesta av oss gärna sluppit. Det är därför frestande att leta på nätet efter det billigaste batteriet för att sänka kostnaderna så mycket som möjligt. Men tänk på att det tillkommer en kostnad för montering av det nya batteriet, och det är bättre att se båda kostnader som en, eftersom det är mycket mer sannolikt att du får en bättre deal om du köper och monterar på samma plats. Om du köper ett batteri online och ber verkstaden montera det åt dig, kan det kosta mer än att köpa ett nytt direkt genom dem.

Det billigaste sättet är självklart att köpa batteriet på nätet och göra bytet själv eller med en vän. Detta är bara ett alternativt om du känner dig självsäker med jobbet, annars kan du lätt orsaka problem med bilens elsystem och sluta upp med en mycket värre kostnad.

Billiga batterier är inte alltid billigast

Det finns en skillnad mellan billiga och dyra batterier. Om du inte har pengar för tillfället, kan det vara frestande att köpa det billigaste batteriet och få det monterat. Problemet med en billig modell är att köpet kan sluta upp med ett nytt batteribyte bara några år senare.

Om du gör din hemläxa och surfar nätet för det billigast batteriet, märker du säkert att garantin ofta är mycket kortare än ett bättre batteri. Ett bilbatteri kan vara 300kr billigare men ha en garanti på 2 år istället för 5. Den tid som företaget är villig att garantera säger en hel del om produkten och hur länge det kommer hålla. Det kan vara värt att betala lite mer för att spara i det långa loppet.

Billiga Batterimärken

Små batterier är generellt mycket billigare än stora batterier. Om du har en liten bil med en liten motor utan mycket elektronik, är ett batteribyte mycket billigare än om du har en stor bil. Om du letar efter det billigast batteriet och inte tänker på livslängden, kommer här en lista på relevanta batterimärken.

Halfords – Halfords säljer en hel del olika bilbatterier men deras egna märke är prismässigt det bästa.

Exide – Exide är alltid ett bra alternativ till ett bra pris. De säljer fort och finns inte alltid på lager så det är inte säkert att du kan få ett direkt.

Varta – Varta är ett annat märke som mestadels syns på webben men till ett rimligt pris. Om batteribytet inte måste göras direkt, är det värt att beställa och vänta in.

Hemsidor sätter sina egna priser så det är viktigt att kolla runt innan du beställer. Det är alltid lönt att kolla så många hemsidor som möjligt och tänk på att det ofta finns kuponger och extrapriser.

Tänk på att samla ett flertal offerter innan batteribytet

Det är viktigt att kolla alla möjliga alternativ innan du bestämmer dig för vilket batteri och vem som ska byta ut det år dig. Prisskillnaden mellan verkstäder på offerter som batteribyte kan variera kraftigt. Därför är det viktigt att du ser över alla dina alternativ. Genom Autobutler får du separata offerter från olika verkstäder i ditt område. Då kan du enkelt välja verkstad baserat på pris, tillgänglighet och användarrecensioner. Spara pengar på verkstadsräkningen!

Få offerter och jämför priser på bilbatterier

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.