För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Få det bästa priset på kamremsbyte

Få det bästa priset på kamremsbyte

Kamremmen är en av motorns viktigaste funktioner. Det är nämligen kamremmen som styr samspelet mellan kolvar och ventiler. Remmen är gjord av ett starkt gummimaterial som över tid och vid stora temperaturskillnader kan slitas, flagna eller spricka.

Om kamremmen spricker medan bilen är igång kan det allvarligt skada motorns kolvar och ventiler. I allra värsta fall måste motorn helt bytas ut.

Därför är det viktigt att hålla ett öga på kamremmen. Det är ännu viktigare att kontrollera den ifall du har köpt en begagnad bil och inte vet när remmen sist blev utbytt.

Autobutler.dk verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Samtidigt vet väldigt få bilägare när kamremmen måste bytas. I manualen kan du se exakt hur många kilometer bilen får köra eller hur gammal den får vara innan remmen ska bytas. Är du fortfarande tveksam över när bytet ska ske kan du be din mekaniker ta en snabb titt under nästa servicebesök.

Vad kostar ett kamremsbyte?

Att byta kamrem är alltid ett kostsamt uppdrag. Själva kamremmen är inte dyr men arbetstiden kan beroende på bilmärke och modell vara ett tidskrävande uppdrag för verkstaden. Om vattenpumpen dessutom sitter bredvid kamremmen rekommenderas det oftast att få denna utbytt samtidigt. Verkstadens timpris är därför det mest avgörande när du ska boka in kamremsbytet och slutpriset kan variera drastiskt från verkstad till verkstad.

Autobubutler.se har undersökt priset på kamremsbyte baserat på 632 kamremsbyten utförda via autobutler.se i 2015. Genomsnittspriset är 5 800 kr.

Genomsnittspris på bromsbyte i 2015
Genomsnittspris på bromsbyte i 2015
Genomsnittspris på bromsbyte i 2015

Här kan du ladda ner dokumentet med genomsnittspriserna på kamremsbyte som PDF-fil »


Gör som mer än 300 000 andra bilägare redan har gjort. Få 3 offerter genom vår verkstadsportal, autobutler.se, och kom ihåg att du genom oss får 24 månaders garanti på delar och arbete, samtidigt som alla våra verkstäder blir stickprovskontrollerade av KBV. Vi skapar transparens för våra bilägare och ser till att alla reparationer och verkstadsbesök görs till ett rättvist pris.

Dags för kamremsbytet – detta ska du vara uppmärksam på

En kamrem håller inte för evigt och ska vanligtvis bytas ut efter ca. 12 000 – 24 000 mil eller var 4-10 år. Detta är grovt estimerade siffror – i manualen kan du se exakt när remmen ska bytas för just din bilmodell.

Var säker på att du får rätt kamrem

Förr i tiden var kamremmen kantig och hade en trapetsliknande form. Idag är den krökt och mer elastisk. Det för att den ska hålla betydligt längre.

Om bilen står stilla mycket

En kamrem slits dessutom ifall det går lång tid mellan körningar. För bilägare med låg kilometertal är det därför viktigt att byta kamremmen mer regelbundet.

Inför semestern

När bilen är packad med ett par hundra kilo bagage och har tusentals kilometer av körning framför sig så belastas den mer än normalt. Inträffar semestern samtidigt som kamremmen är i en fas där den bör bytas rekommenderar vi att du får det gjort innan resan.

Få 3 offerter på kamremsbyte här


Hör kan du läsa mer om kamremmen

Och här kan du läsa om vad som får den att slitas snabbare

Autobutler.se verkstadsportal - spara up till 40% på verkstadsräkningen

3 offerter och jämför uppdrag på Kamrem/Kamkedja

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu