Få det bästa priset på kamremsbyte

Få ett bra pris på kamremsbyte

15 september 2016, 14:22

Kamremmen är en av motorns viktigaste funktioner. Det är nämligen kamremmen som styr samspelet mellan kolvar och ventiler. Remmen är gjord av ett starkt gummimaterial som över tid och vid stora temperaturskillnader kan slitas, flagna eller spricka.

Om kamremmen spricker medan bilen är igång kan det allvarligt skada motorns kolvar och ventiler. I allra värsta fall måste motorn helt bytas ut.

Därför är det viktigt att hålla ett öga på kamremmen. Det är ännu viktigare att kontrollera den ifall du har köpt en begagnad bil och inte vet när remmen sist blev utbytt.

Samtidigt vet väldigt få bilägare när kamremmen måste bytas. I manualen kan du se exakt hur många kilometer bilen får köra eller hur gammal den får vara innan remmen ska bytas. Är du fortfarande tveksam över när bytet ska ske kan du be din mekaniker ta en snabb titt under nästa servicebesök.

Vad kostar ett kamremsbyte?

Att byta kamrem är alltid ett kostsamt uppdrag. Själva kamremmen är inte dyr men arbetstiden kan beroende på bilmärke och modell vara ett tidskrävande uppdrag för verkstaden. Om vattenpumpen dessutom sitter bredvid kamremmen rekommenderas det oftast att få denna utbytt samtidigt. Verkstadens timpris är därför det mest avgörande när du ska boka in kamremsbytet och slutpriset kan variera drastiskt från verkstad till verkstad.

Autobubutler.se har undersökt priset på kamremsbyte baserat på alla kamremsbyten utförda via Autobutler.

Bilmärke Genomsnittspris Min. - max.
Volkswagen 6952 kr 5616 kr - 8560 kr Få offerter
Volvo 5602 kr 4779 kr - 6469 kr Få offerter

Priserna är baserade på alla offerter som förmedlats via autobutler.se och kan innehålla fel eller variera. Skapa ett uppdrag för att få detaljerade offerter till din bil.

Gör som mer än 700 000 andra bilägare redan har gjort. Få offerter genom vår verkstadsportal och kom ihåg att du genom oss får 24 månaders garanti på delar och arbete, samtidigt som alla våra verkstäder följer MRFs reparationsvillkor. Vi skapar transparens för våra bilägare och ser till att alla reparationer och verkstadsbesök görs till ett rättvist pris.

Dags för kamremsbytet – detta ska du vara uppmärksam på

En kamrem håller inte för evigt och ska vanligtvis bytas ut efter ca. 12 000 – 24 000 mil eller var 4-10 år. Detta är grovt estimerade siffror – i manualen kan du se exakt när remmen ska bytas för just din bilmodell.

Var säker på att du får rätt kamrem

Förr i tiden var kamremmen kantig och hade en trapetsliknande form. Idag är den krökt och mer elastisk. Det för att den ska hålla betydligt längre.

Om bilen står stilla mycket

En kamrem slits dessutom ifall det går lång tid mellan körningar. För bilägare med låg kilometertal är det därför viktigt att byta kamremmen mer regelbundet.

Inför semestern

När bilen är packad med ett par hundra kilo bagage och har tusentals kilometer av körning framför sig så belastas den mer än normalt. Inträffar semestern samtidigt som kamremmen är i en fas där den bör bytas rekommenderar vi att du får det gjort innan resan.

Hör kan du läsa mer om kamremmen

Och här kan du läsa om vad som får den att slitas snabbare

Få offerter och jämför priser på Kamrem / Kamkedja

Få offerter » Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara 20-40%
  • 3 års full garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 233 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter
Januari REA - EXTRA Rabatt!