Dragkrok på bil

Spara tusentals kronor på dragkroken

Spara tusentals kronor på att eftermontera dragkroken

Dragkroken, så viktig och så användbar. Oavsett om du har husvagn som ska flyttas från A till B, om du har trädgård och ska kompostera avfallet på återvinningsstationen eller vill ta med dig cykeln på semestern. Dragkroken kan användas till väldigt mycket och är i många hem oundvarlig!

Ska du montera dragkroken i efterhand bör du vara uppmärksam på att det kan vara stor prisskillnad i olika delar av landet. Om du är beredd att köra några mil kan du spara tusenlappar. I juni gjorde Autobutler en uträkning åt en större dagstidning där det framkom att våra kunder i genomsnitt sparade nästan 23% på att ta in offerter via Autobutler.

Besikta eller inte besikta?

Den första september fick Sverige nya regler för registreringsbesiktning. Transportstyrelsen bedömer att kopplingsanordningen inte påverkar trafiksäkerheten och det innebär att en personbil eller lätt lastbil som fått dragkrok eftermonterad inte längre behöver gå igenom en registreringsbesiktning.

På sin hemsida skriver transportstyrelsen “De nya reglerna gäller för en EU-typgodkänd personbil klass I, när man monterar en typgodkänd kopplingsanordning som är avsedd för fordonet, under förutsättning att uppgifter om maximal släpvagnsvikt finns i vägtrafikregistret VTR.”

Se hur bilägare betygsätter verkstäder som monterar dragkrok

7- eller 13-poligt stick?

Innan du monterar dragkroken ska du välja om du vill ha ett 7- eller 13-poligt stick (antalet kontakter i själva sticket). Fingerregeln är att 7- poligt stick oftast är till släp medan den 13-poliga är till husvagnar och dyl.

Om du är osäker, fråga verkstaden när du skapar ditt uppdrag.

Få offerter och jämför priser på dragkrok

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.