För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Spara tusentals kronor på dragkroken

Spara tusentals kronor på att eftermontera dragkroken

Dragkroken, så viktig och så användbar. Oavsett om du har husvagn som ska flyttas från A till B, om du har trädgård och ska kompostera avfallet på återvinningsstationen eller vill ta med dig cykeln på semestern. Dragkroken kan användas till väldigt mycket och är i många hem oundvarlig!

Ska du montera dragkroken i efterhand bör du vara uppmärksam på att det kan vara stor prisskillnad i olika delar av landet. Om du är beredd att köra några mil kan du spara tusenlappar. I juni gjorde autobutler en uträkning åt en större dagstidning där det framkom att våra kunder i genomsnitt sparade nästan 23% på att ta in offerter via autobutler.

Få 3 gratis offerter på eftermontering av dragkrok

Besikta eller inte besikta?

Den första september fick Sverige nya regler för registreringsbesiktning. Transportstyrelsen bedömer att kopplingsanordningen inte påverkar trafiksäkerheten och det innebär att en personbil eller lätt lastbil som fått dragkrok eftermonterad inte längre behöver gå igenom en registreringsbesiktning.
På sin hemsida skriver transportstyrelsen “De nya reglerna gäller för en EU-typgodkänd personbil klass I, när man monterar en typgodkänd kopplingsanordning som är avsedd för fordonet, under förutsättning att uppgifter om maximal släpvagnsvikt finns i vägtrafikregistret (VTR).”

Se hur bilägare betygsätter verkstäder som monterar dragkrok

7- eller 13-poligt stick?

Innan du monterar dragkroken ska du välja om du vill ha ett 7- eller 13-poligt stick (antalet kontakter i själva sticket). Fingerregeln är att 7- poligt stick oftast är till släp medan den 13-poliga är till husvagnar och dyl.

Om du är osäker, fråga verkstaden när du skapar ditt uppdrag.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på dragkrok

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu