För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Service for hjulinställning

Sommardäck

Hjulinställning är en process som ser till att fordonets hjul är optimalt riktade. Utan en korrekt hjulinställning så lider däcken eventuellt. För att utföra en korrekt hjulinställning så måste en mekaniker med korrekt utrustning vara närvarande.

Genom klämliknande utrustning som fästs direkt på bilens däck, kan den moderna hjulinställningsmaskinen ansluta sig till en specifik dator som mäter bilens stötdämpare och hjulinställningen. Under tiden kommer mekanikern att titta på bilens skick och se till att inga delar måste bytas ut.

Få 3 gratis offerter

En erfaren mekaniker är familjär med termerna Caster, Thrust, Toe och Camber. Dessa är vinklar som hjälper mekanikern påverka hjulens positionering förflyttning och samtidigt säkerställa att ratten är central och i ett optimalt läge. För att avsluta hjulinställningen använder mekanikern en riktningsmaskin som i princip ser till att hjulen och axlarna båda rör sig i samma riktning.

Bilmodeller kräver olika inriktningsmått och specifikationer. En fyrhjulsdriven bill till exempel har inte samma sorts hjulinställning som en bakhjul -eller framhjulsdriven bil. En vanlig hjulinställning kan vara en ”fyrhjulsinställning” som utförs på exempelvis en framhjulsdriven bil. Mekanikern riktar då hjulen i en rektangulär riktning i stället för kvadrat. Detta betyder att alla hjulen måste vara parallella med varandra och vinkelräta mot marken.

Efter att hjulinställningen är utförd på bilen så kan man be om en före och efter utskrift – även om många mekaniker redan ger ut detta som ett obligatoriskt tillägg. Denna jämförelse låter föraren se skillnaderna på sin hjulinställning och har då ett kvitto inför nästa service.

Få 3 gratis offerter

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck


Få 3 gratis offerter på bilreparation Få 3 gratis offerter på bilreparation

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Få 3 offerter » Få 3 offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.
  • Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
  • Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.

Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.

Trustpilot
Bra 8.8 / 1775 omdömen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 207 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter