För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Tvätta bilen och undgå rost

Tvätta bilen och undgå rost

Många bilar som kör runt på vägarna i salt och snömodd får rostskador under vintern. Minska risken för skador på alla utsatta delar genom att tvätta bilen ofta, vaxa och underredsbehandla låter rådet från experterna.

Stränga vintrar brukar betyda att fler bilar än vanligt tar skada, framförallt är det antalet rostskador som ökar stort. Bor du i en del av landet som har snö och salt på vägarna bör du tvätta bilen ofta för att löpande få bort salt och smuts och därmed undvika korrosion. Det förklarar verkstadsportalen autobutler.se som varje vinter upplever att många bilar tar stryk under vintern.

”Fukt och salt kan förvärra små rostangrepp eftersom de tränger in i små skrymslen på bilen som kan vara svåra att se. Som bilägare kan du själv minska slitaget genom att tvätta bilen ofta och kom ihåg underredet!", säger autobutler.se’s marknadschef Giovanni Fucá.

Vax och underredsbehandling

Vintern har hittills varit ovanligt mild i år, men för bilägare i områden med snö och slask rekommenderas att bilar som tvättas i automater på bensinstationer använder sig av den tvätt som innehåller vax. Vaxet förstärker nämligen lackens motstånd mot smårepor, skråmor, salt, sand och småsten. Rostskyddsbehandling var fjärde år rekommenderas för dig som är rädd om din bil.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation


3 offerter och jämför uppdrag på rostarbete

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu