Bil i automatisk biltvätt

Tvätta bilen och undgå rost

06 februari 2014, 11:00

Många bilar som kör runt på vägarna i salt och snömodd får rostskador under vintern. Minska risken för skador på alla utsatta delar genom att tvätta bilen ofta, vaxa och underredsbehandla låter rådet från experterna.

Stränga vintrar brukar betyda att fler bilar än vanligt tar skada, framförallt är det antalet rostskador som ökar stort. Bor du i en del av landet som har snö och salt på vägarna bör du tvätta bilen ofta för att löpande få bort salt och smuts och därmed undvika korrosion. Det förklarar verkstadsportalen Autobutler som varje vinter upplever att många bilar tar stryk under vintern.

”Fukt och salt kan förvärra små rostangrepp eftersom de tränger in i små skrymslen på bilen som kan vara svåra att se. Som bilägare kan du själv minska slitaget genom att tvätta bilen ofta och kom ihåg underredet!", säger Autobutlers marknadschef Giovanni Fucá.

Vax och underredsbehandling

Vintern har hittills varit ovanligt mild i år, men för bilägare i områden med snö och slask rekommenderas att bilar som tvättas i automater på bensinstationer använder sig av den tvätt som innehåller vax. Vaxet förstärker nämligen lackens motstånd mot smårepor, skråmor, salt, sand och småsten. Rostskyddsbehandling var fjärde år rekommenderas för dig som är rädd om din bil.

Få offerter och jämför priser på rostarbete

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.