För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Skydda bilen mot regn

26 maj 2015, 14:38

Köra i regn är oundvikligt i Sverige, det vet vi alla. Tyvärr kan regn allvarliga skada bilen om den inte skyddas ordentligt. Antalet bilar som behöver vägassistans ökar alltid under de våtare månaderna. Detta beror på att små mängder fukt kan orsaka stora problem om de hamnar inuti fel delar. Även om bilar är konstruerade för att tåla ett visst mått regn är motorer och elektriska system inte helt vattentäta och kan lätt skadas om de utsätts för mycket vatten. Här är några användbara tips som kan skydda bilen från de skadliga effekterna av regn.

Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

 1. Parker under tak
  Garage, parkeringshus och tak är det absolut bästa mot regn. Tak skyddar inte bara bilen mot vatten men även starkt solljus och extrema temperaturer.
 2. Använd vax
  Vax gör inte bara bilen blank men skyddar även mot regn. Vaxet bildar en barriär mellan utsidan och bilen som stoppar vatten från att komma i kontakt med lacken. Detta innebär att lacken skyddas från vattnet och rostar inte.
 3. Investera i ett biltäcke
  Om bilen måste stå parkerad utomhus, i regnet, är det smart att investera i ett biltäcke. Biltäcken är oftast gjorda av vattentäta material som andas. Detta innebär att vatten inte kommer in medan fukt åker ut. Täcket skapar den bästa miljön mot väder och vind, även om den är tråkig att ta av och på.
 4. Gör inte onödiga resor i regnet
  Det är frestande att ta bilen från A till B när det regnar i stället för att hitta ett bättre transportalternativ. I regn slits delarna ut och rostar snabbare än i bra väder. Vattnet från vägen stänker upp mot undersidan av bilen och sliter på viktiga motordelar.
 5. Stänkskärmar
  Stänkskärmar skyddar inte bara bilen mot lera från vägen men även hjulen och bromsar från vattenskador. Stänkskyddet avleder vatten genom att skapa en skyddande barriär som omdirigerar vatten och lera som sprutas upp från hjulens rörelse.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation


Få 3 offerter från verkstäder nära dig

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu