Bil på väg i regn

Skydda bilen mot regn

26 maj 2015, 14:38

Köra i regn är oundvikligt i Sverige, det vet vi alla. Tyvärr kan regn allvarliga skada bilen om den inte skyddas ordentligt. Antalet bilar som behöver vägassistans ökar alltid under de våtare månaderna. Detta beror på att små mängder fukt kan orsaka stora problem om de hamnar inuti fel delar. Även om bilar är konstruerade för att tåla ett visst mått regn är motorer och elektriska system inte helt vattentäta och kan lätt skadas om de utsätts för mycket vatten. Här är några användbara tips som kan skydda bilen från de skadliga effekterna av regn.

 1. Parker under tak

  Garage, parkeringshus och tak är det absolut bästa mot regn. Tak skyddar inte bara bilen mot vatten men även starkt solljus och extrema temperaturer.

 2. Använd vax

  Vax gör inte bara bilen blank men skyddar även mot regn. Vaxet bildar en barriär mellan utsidan och bilen som stoppar vatten från att komma i kontakt med lacken. Detta innebär att lacken skyddas från vattnet och rostar inte.

 3. Investera i ett biltäcke

  Om bilen måste stå parkerad utomhus, i regnet, är det smart att investera i ett biltäcke. Biltäcken är oftast gjorda av vattentäta material som andas. Detta innebär att vatten inte kommer in medan fukt åker ut. Täcket skapar den bästa miljön mot väder och vind, även om den är tråkig att ta av och på.

 4. Gör inte onödiga resor i regnet

  Det är frestande att ta bilen från A till B när det regnar i stället för att hitta ett bättre transportalternativ. I regn slits delarna ut och rostar snabbare än i bra väder. Vattnet från vägen stänker upp mot undersidan av bilen och sliter på viktiga motordelar.

 5. Stänkskärmar

  Stänkskärmar skyddar inte bara bilen mot lera från vägen men även hjulen och bromsar från vattenskador. Stänkskyddet avleder vatten genom att skapa en skyddande barriär som omdirigerar vatten och lera som sprutas upp från hjulens rörelse.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.