Spara 3400 kr på en ny vindruta

Spara 3400 kr på en ny vindruta

Du kan spara 3400 kr att på en ny vindruta via Autobutler.

Pang! Den pistolliknande smäll som hörs när en sten kommer farande med 110-130 km i timmen, skrämmer de flesta. Det gör räkningen också, när den dyker upp från återförsäljaren. Den är för stor för att man kan skaka på axlarna, men för liten att täckas av försäkringen på grund av självrisk och förlust av bonus.

Det finns tusentals kronor att spara, om man skickar ut uppdraget via en verkstadsportal som Autobutler. Detta visar ett nyligen utfört test.

Först ringde man till sex verkstäder, fem auktoriserade och ett godkänt bilglasföretag med 14 års erfarenhet. Målet var att få priser på byte av vindruta på en Nissan Qashqai 1.5 dCi och en Suzuki Swift. Därefter skickades samma uppdrag ut till 20 verkstäder i samma stad via verkstadsprotalen med krav på originalt glas eller glas i motsvarande kvalitet samt att jobbet utföres enligt föreskrifter. Därefter jämförde man resultaten.

3 430 kr att spara

Låt oss börja med den positiva nyheten:

Man kan spara 3430 hårt tjänade kronor på att undersöka marknaden med autobutler.se. En auktoriserad Nissan återförsäljare ville ha 6444 kr för att byta Qashqai-rutan samtidigt som en autobutler verkstad endast skulle ha 3014 kr. En besparing på 3430 kr. Det är det väl värt för de flesta. Och nämnda verkstad har dessutom rekommendationen 4,7 av 5 möjliga stjärnor och följer alla kvalitetskrav som autobutler kräver. Rekommendationen kommer från tidigare autobutler-kunder.

I en annan stad var erbjudandet från den auktoriserade Nissan-återförsäljaren 6000 kr. Bästa erbjudandet från autobutler –verkstäderna – ett professionellt bilglasföretag på samma gata – dök upp i mailboxen inom en timme och var på 2948 kr. Här sparades 3052 kr. I en tredje stad var erbjudandet från en stor auktoriserad Nissan-verkstad 4667 kr. Bästa autobutler–erbjudandet i denna stad var 2639 kr, så här sparade man 2028 kr.

Mindre att spara på Swift

Äger man en Suzuki Swift, kan man vara glad då vindrutan är överraskande billig att byta, även hos de auktoriserade återförsäljarna. Dyraste erbjudandet via telefon kom från en auktoriserad Suzuki återförsäljare som ville ha 3611 kr för jobbet.

Det bästa online-erbjudandet i samma område från autobutler var 2722 kr. Så här var där en blygsam besparing på 889 kr, vilket fortfarande är 25 procents besparing.

I stad nummer två var erbjudandet från en auktoriserad Suzuki återförsäljare på konkurrenskraftiga 2778 kr, och här lät bästa online-erbjudandet från en av autobutlers verkstäder i området på 2050 kr – en besparing på 728 kr.

Ett bilglasföretag i en tredje stad kunde utföra jobbet för 2883 kr. Bilglasföretaget sade också i telefonen att det var ett supererbjudande. Billigaste online-erbjudandet från en autobutler-verkstad i samma stad var 2333 kr – en besparing på 550 kr.

Läs mer om ny vindruta här. Eller få offerter på reparation av stenskott eller ny vindruta.

Få offerter och jämför priser på stenskott

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.