För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Spara 3400 kr på en ny vindruta

Spara 3400 kr på en ny vindruta

Der är 3400 kr att spara på en ny vindruta på autobutler.se.

Pang! Den pistolliknande smäll som hörs när en sten kommer farande med 110-130 km i timmen, skrämmer de flesta. Det gör räkningen också, när den dyker upp från återförsäljaren. Den är för stor för att man kan skaka på axlarna, men för liten att täckas av försäkringen på grund av självrisk och förlust av bonus.

Det finns tusentals kronor att spara, om man skickar ut uppdraget via en verkstadsportal som autobutler.se. Detta visar en nyligen utförd test.

Först ringde man till sex verkstäder, fem auktoriserade och ett godkänt bilglasföretag med 14 års erfarenhet. Målet var att få priser på byte av vindruta på en Nissan Qashqai 1.5 dCi och en Suzuki Swift. Därefter skickades samma uppdrag ut till 20 verkstäder i samma stad via verkstadsprotalen med krav på originalt glas eller glas i motsvarande kvalitet samt att jobbet utföres enligt föreskrifter. Därefter jämförde man resultaten.

Autobutler.dk verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

3430 kr att spara

Låt oss börja med den positiva nyheten:
Man kan spara 3430 hårt tjänade kronor på att undersöka marknaden med autobutler.se. En auktoriserad Nissan återförsäljare ville ha 6444 kr för att byta Qashqai-rutan samtidigt som en autobutler verkstad endast skulle ha 3014 kr. En besparing på 3430 kr. Det är det väl värt för de flesta. Och nämnda verkstad har dessutom rekommendationen 4,7 av 5 möjliga stjärnor och följer alla kvalitetskrav som autobutler kräver. Rekommendationen kommer från tidigare autobutler-kunder.

I en annan stad var erbjudandet från den auktoriserade Nissan-återförsäljaren 6000 kr. Bästa erbjudandet från autobutler –verkstäderna – ett professionellt bilglasföretag på samma gata – dök upp i mailboxen inom en timme och var på 2948 kr. Här sparades 3052 kr. I en tredje stad var erbjudandet från en stor auktoriserad Nissan-verkstad 4667 kr. Bästa autobutler–erbjudandet i denna stad var 2639 kr, så här sparade man 2028 kr.

Mindre att spara på Swift

Äger man en Suzuki Swift, kan man vara glad då vindrutan är överraskande billig att byta, även hos de auktoriserade återförsäljarna. Dyraste erbjudandet via telefon kom från en auktoriserad Suzuki återförsäljare som ville ha 3611 kr för jobbet.

Det bästa online-erbjudandet i samma område från autobutler var 2722 kr. Så här var där en blygsam besparing på 889 kr, vilket fortfarande är 25 procents besparing.

I stad nummer två var erbjudandet från en auktoriserad Suzuki återförsäljare på konkurrenskraftiga 2778 kr, och här lät bästa online-erbjudandet från en av autobutlers verkstäder i området på 2050 kr – en besparing på 728 kr.

Ett bilglasföretag i en tredje stad kunde utföra jobbet för 2883 kr. Bilglasföretaget sade också i telefonen att det var ett supererbjudande. Billigaste online-erbjudandet från en autobutler-verkstad i samma stad var 2333 kr – en besparing på 550 kr.

Les mer om ny vindruta här.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation


3 offerter och jämför uppdrag på stenskott

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu