Välj rätt dragkrok till bilen

23 juni 2019, 11:10

När det gäller att välja rätt dragkrok till bilen finns det flera saker att tänka på. Innan du bestämmer dig för något måste du veta hur mycket vikt som kommer att bogseras. Mindre släp väger mycket mindre än stora husvagnar och belastar inte dragkroken/bilen lika mycket. Tänk på att inkludera all vikt inblandad, såsom bagage och campingutrustning. Kontrollera den rekommenderade viktgränsen när du väljer dragkrok för att säkert välja en som är stark nog för dina behov.

Dragkrokar kommer vanligtvis i tre sorter. Den första och vanligaste är en fast dragkrok. Fast dragkrok är den mest populäre eftersom att den vanligtvis är billigast och kan användas för bogsering av tunga släp och husvagnar. Den består av en dragkula som är bultad till en platta med antigen 2 eller 4 hål. Denna typ av dragkrok låter dig både dra ett släp, samtidigt som du kan bära cyklar bakom bilen (under förutsättningen att du inte överskrider den rekommenderade viktgränsen).

Den andra typen av dragkrok är avtagbar dragkrok. Avtagbar börjar bli allt mer populär i Europa eftersom att den enkelt kan läggas undan när den inte behövs. Det ska dessutom inte vara något problem att ha den monterad året runt och begränsar inte tillgången till bagageutrymmet. Det finns cykelhållare som kan monteras på kroken men den kan inte bogsera och dra cyklar samtidigt.

Den sista typen av dragkrok är en infällbar dragkrok. Den infällbara dragkroken kan enkelt gömmas undan när den inte används och utgör ett smidigt sätt att frakta saker. Den är dyrare än fast dragkrok men ett utmärkt alternativ om bilens utseende är en prioritet.

Dessa dragkrokar har alla sina för- och nackdelar. Det viktiga är att jämföra priser och välja den som passar dig och din bil bäst. På autobutler.se får du offerter från verkstäder i ditt område. Det ger dig möjligheten att enkelt jämföra priser och välja den som passar dig bäst.

Få offerter och jämför priser på dragkrok

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.