Genomsnittspris på bromsbyte och bromsuppdrag

Genomsnittspris på bromsbyte och bromsuppdrag

02 augusti 2016, 15:30

Spara pengar på bromskontroll, bromsbyte eller bromsreparation. Du kan snabbt och enkelt säkra dig ett bra pris på uppdrag som rör bromsarna på din bil genom att skapa ett uppdrag och få offerter genom vår verkstadsportal.

Pris på bromsbyte

Autobutler har nu undersökt genomsnittspriset på bromsreparationer för populära bilmärken. Undersökningen är baserad på 236 konkreta uppdrag som skapades via autobutler.se i 2015/2016.

Få offerter på bilreparation

Nedanför kan ni se genomsnittspriset för våra 10 vanligaste bilmärken samt genomsnittspriset för alla bromsuppdrag från 2015/2016 oavsett bilmärke:

Genomsnittspris på bromsbyte i 2015

Genomsnittspris på bromsbyte i 2015

Genomsnittspris på bromsbyte i 2015

Här kan du ladda ner dokumentet med genomsnittspriserna på bromsreparationer som PDF-fil »

Spara pengar på bromsar

Det finns även pengar att spara när det kommer till bromsar. I en annan undersökning har vi sett att bilägare som jämför priser på Autobutler kan i snitt potentiellt spara 31 procent på bromsbyte och bromsuppdrag, vilket är ungefär 1 505 kronor.

Gör som mer än 600 000 andra bilägare redan har gjort. Få offerter genom vår verkstadsportal, Autobutler, och kom ihåg att du genom oss får 24 månaders garanti på delar och arbete, samtidigt som alla våra verkstäder följer MRFs reparationsvillkor. Vi skapar transparens för våra bilägare och ser till att alla reparationer och verkstadsbesök görs till ett rättvist pris.

Få kontroll över bromsarna

Vi råder alla våra bilägare att få bromsarna kontrollerade minst en gång om året för att säkerställa bra funktionalitet. Kvalitetskontrollen omfattar potentiellt byte av bromsvätska, kontroll av slitage på bromsklossar och bromsskivor, rostbildningar samt kontroll av bromssystemet i sin helhet.

Majoriteten av bromsproblem faller i de flesta fall på antigen bromsvätskan där kokpunkt är för låg eller defekta bromsskivor. De kvarstående felen är ofta relaterade till korroderade bromsrör eller defekta bromsslangar. Många bromsfel kan repareras enkelt och kostnadsfritt - men ändå ser många verkstäder bilägare komma in med defekta bromsar som rent av kan klassas som farliga i trafiken.

Bromsvätska med låg kokpunkt

Bromsvätska kan ibland ta in vatten från luften. Om det är för lite vätska eller för mycket vatten i vätskan skickas inte tillräckligt med kraft från bromspedalen till hjulen. Tyvärr upptäcks detta inte vid daglig körning då man inte gör kraftiga inbromsningar. Det upptäcks först när bilen är i hög fart och föraren gör en kraftig inbromsning – vilket oftast är för sent.

Defekta bromsskivor

Bromsskivor är gjorda av stål och utsätts för slitage. Om skivorna är alldeles för slitna eller utsatts för rost ökar bromslängden eller bromsar ojämnt och drar bilen åt en sida. Bromsarna löper störst risk för rostbildning under vintern och speciellt vid stadskörning eller om bilen inte används dagligen.

Korroderade bromsrör

När bromsröret korroderar tappar bromssystemet bromsvätska. I värsta fall kan bromsarna sluta fungera helt.

Slitna bromsslangar

Bromsslangarna binder bromsrören med framhjulens bromsar som är gjorda av gummi och slits med tiden. Efter en viss tids slitage börjar bromsvätska sippra ut

Gör en bromskontroll

Mekanikerna hos autobutler.se rekommenderar bilägare att byta bromsvätska minst en gång om året. Det är även viktigt att kontrollera bromsklossar och bromsskivor, titta efter rost och göra en helkontroll av systemet. Tänk på att detta ska göras av en expert.

Få offerter på bromsbyte här

Hör kan du läsa mer om olika bromsproblem

Och här finns tips på hur du kan minska slitage på bromsarna

Autobutler.se verkstadsportal - spara up till 60%* på verkstadsräkningen

Få offerter och jämför priser på bromsar

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.