För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Genomsnittspris på bromsbyte och bromsuppdrag

Genomsnittspris på bromsbyte och bromsuppdrag

02 augusti 2016, 15:30

Spara pengar på bromskontroll, bromsbyte eller bromsreparation. Du kan snabbt och enkelt säkra dig det bästa priset på uppdrag som rör bromsarna på din bil genom att skapa ett uppdrag och få offerter genom vår verkstadsportal.

Pris på bromsbyte

Autobutler har nu undersökt genomsnittspriset på bromsreparationer för populära bilmärken. Undersökningen är baserad på 236 konkreta uppdrag som skapades via autobutler.se i 2015/2016.

Autobutler.dk verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Nedanför kan ni se genomsnittspriset för våra 10 vanligaste bilmärken samt genomsnittspriset för alla bromsuppdrag från 2015/2016 oavsett bilmärke:

Genomsnittspris på bromsbyte i 2015
Genomsnittspris på bromsbyte i 2015
Genomsnittspris på bromsbyte i 2015

Här kan du ladda ner dokumentet med genomsnittspriserna på bromsreparationer som PDF-fil »


Gör som mer än 300 000 andra bilägare redan har gjort. Få 3 offerter genom vår verkstadsportal, autobutler.se, och kom ihåg att du genom oss får 24 månaders garanti på delar och arbete, samtidigt som alla våra verkstäder blir stickprovskontrollerade av KBV. Vi skapar transparens för våra bilägare och ser till att alla reparationer och verkstadsbesök görs till ett rättvist pris.

Få kontroll över bromsarna

Vi råder alla våra bilägare att få bromsarna kontrollerade minst en gång om året för att säkerställa bra funktionalitet. Kvalitetskontrollen omfattar potentiellt byte av bromsvätska, kontroll av slitage på bromsklossar och bromsskivor, rostbildningar samt kontroll av bromssystemet i sin helhet.

Majoriteten av bromsproblem faller i de flesta fall på antigen bromsvätskan där kokpunkt är för låg eller defekta bromsskivor. De kvarstående felen är ofta relaterade till korroderade bromsrör eller defekta bromsslangar. Många bromsfel kan repareras enkelt och kostnadsfritt - men ändå ser många verkstäder bilägare komma in med defekta bromsar som rent av kan klassas som farliga i trafiken.

Bromsvätska med låg kokpunkt

Bromsvätska kan ibland ta in vatten från luften. Om det är för lite vätska eller för mycket vatten i vätskan skickas inte tillräckligt med kraft från bromspedalen till hjulen. Tyvärr upptäcks detta inte vid daglig körning då man inte gör kraftiga inbromsningar. Det upptäcks först när bilen är i hög fart och föraren gör en kraftig inbromsning – vilket oftast är för sent.

Defekta bromsskivor

Bromsskivor är gjorda av stål och utsätts för slitage. Om skivorna är alldeles för slitna eller utsatts för rost ökar bromslängden eller bromsar ojämnt och drar bilen åt en sida. Bromsarna löper störst risk för rostbildning under vintern och speciellt vid stadskörning eller om bilen inte används dagligen.

Korroderade bromsrör

När bromsröret korroderar tappar bromssystemet bromsvätska. I värsta fall kan bromsarna sluta fungera helt.

Slitna bromsslangar

Bromsslangarna binder bromsrören med framhjulens bromsar som är gjorda av gummi och slits med tiden. Efter en viss tids slitage börjar bromsvätska sippra ut

Gör en bromskontroll

Mekanikerna hos autobutler.se rekommenderar bilägare att byta bromsvätska minst en gång om året. Det är även viktigt att kontrollera bromsklossar och bromsskivor, titta efter rost och göra en helkontroll av systemet. Tänk på att detta ska göras av en expert.

Få 3 offerter på bromsbyte här


Hör kan du läsa mer om olika bromsproblem

Och här finns tips på hur du kan minska slitage på bromsarna

Autobutler.se verkstadsportal - spara up till 40% på verkstadsräkningen

3 offerter och jämför uppdrag på bromsar

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu