Verktyg och utrustning som krävs för att öppna en bilverkstad

29 juli 2015, 15:24

Du kanske tänker att vem som helst kan börja som bilmekaniker och öppna sin egen bilverkstad, men det krävs dessvärre en hel del kapital och utrustning.

Det ställs höga krav på lokal och utrustning. Du kan vara den mest kompetenta mekanikern i världen men ska du öppna verkstad är investeringen i utrustning och inredning ditt största hinder.

Det är viktigt att satsa på bra utrustning än mycket utrustning. Det kommer att spara dig i längden.

Det innebär att nystartade verkstäder kan behöva avvisa vissa typer av uppdrag. Alternativt kan de göra en överenskommelse med andra verkstäder som har rätt utrustning så att man slipper säga nej till kunden.

Billyft

Mycket arbete sker med bilar i luften så en automatisk billyft är ett måste.

Oavsett vilken typ av mekaniker du är, vilket bilmärke och modell du än jobbar med, behövs en automatisk billyft dagligen. Just därför är en lyft ett måste från dag ett.

Nycklar och specialverktyg

Det bästa hade varit om alla biltillverkare använt samma modeller av muttrar, skruvar och bultar. Men det gör de inte. Därför måste du ha ett stort urval av skiftnycklar, och i flera varianter så att du kan ta emot majoriteten av bilar.

Du kommer även att behöva vissa specialverktyg men dessa kan köpas in efter behov.

Diagnostikutrustning (auto scanner)

Bilar idag är fyllda med elektronisk utrustning och för att spara tid kan du använda diagnosutrustning för att snabbt hitta problem och spara tid.

I dag är det nästan omöjligt att serva bilar utan diagnostikutrustning. Detta är också en del som kan kosta mycket. Lyckligtvis finns det billig OBD felsökningsutrustning för ett par hundra kronor. Däremot visar inte detta verktyg alla problem som kan uppstå och är därför inte ett hållbart alternativ i längden.

Däckmaskin

De stora jobben är bäst eftersom att där finns mest pengar att hämta. Däremot är det mest sannolikt flera små jobb som måste göras och kan mycket väl kräva särskild utrustning.

Ett exempel är däckbyte. Däckmaskiner används för att lossa och avlägsna däck från fälg, eller det motsatta för att montera ihop dem. Du kan göra det utan en däckmaskin men det är svårt och tar lång tid.

Verktygsskåp

När du har investerat i en massa verktyg är det viktigt att de förvaras säkert och är lätta att hitta.

Det finns många olika typer av verktygslådor men bland de populäraste är rullande verktygslådor. De fungerar både som ett verktyg och förvaring, samtidigt som kaffekoppen alltid är inom räckhåll.

Verktyg på golvet är inte bra för säkerheten och plötsligt har du lagt saker på konstiga ställen och kan inte hitta det igen.

En enkel och hanterbar förvaringslösning är en bra investering och kunderna får dessutom ett mer välkomnande intryck av verkstaden.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.