För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Förbereda bilen innan service?

Service skiljer sig från besiktning i att den inte handlar om att få bilen godkänd och kräver därför inga förberedelser. Däremot är det avgörande om du vill undvika att betala för reparationer som du enkelt och billigt kan göra hemma.

Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

En del verkstäder kommer att genomföra alla reparationer de anser nödvändiga och sedan ta betalt för extrajobbet, utan att säga något i förtid. Om bilen saknar motorolja eller spolarvätska så kommer verkstaden fylla på för ett högre pris än om du själv köper det på närmaste bensinstation. Det är därför viktigt att själv kolla allt du kan innan servicen och möjligtvis spara på verkstadsbesöket. Du kan enkelt fylla på spolarvätskan eller kolla oljenivån i motorn innan besöket. På så sätt hinner du köpa egen, billigare olja, spolarvätska och spara en bra slant.

Det finns andra saker som du enkelt kan göra själv, såsom att pumpa däcken och möta mönsterdjupet. Om du ser att ett eller flera däck går under 3 millimeter i mönsterdjup så hinner du kolla nätet eller butiker för den bästa lösningen.

Alla verkstäder har inte ett brett däcksortiment så du kan inte räkna med att få nya däck på plats. De kan dessutom ta ett högre pris än många hemsidor och vänta en längre tid om de ska beställas in. Ibland kan det vara billigare att själv köpa reservdelar istället för att låta verkstaden göra det åt dig. I vilket fall som helst är det gynnsamt att göra förundersökning och vara bättre förberedd för vad nya delar kan kosta.

Om du inte har tid att stanna på verkstaden under service så är det viktigt att du ber mekanikern höra av sig innan några reparationer görs. På så sätt hinner du leta efter ett bra pris på reservdelar eller förhandla med verkstaden innan ett pris är bestämt.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

Allt om service och relaterade ämnen

3 offerter och jämför uppdrag på service

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu