Instrumentpanel i bil

Förbereda bilen innan service?

15 maj 2015, 09:07

Service skiljer sig från besiktning i att den inte handlar om att få bilen godkänd och kräver därför inga förberedelser. Däremot är det avgörande om du vill undvika att betala för reparationer som du enkelt och billigt kan göra hemma.

En del verkstäder kommer att genomföra alla reparationer de anser nödvändiga och sedan ta betalt för extrajobbet, utan att säga något i förtid. Om bilen saknar motorolja eller spolarvätska så kommer verkstaden fylla på för ett högre pris än om du själv köper det på närmaste bensinstation. Det är därför viktigt att själv kolla allt du kan innan servicen och möjligtvis spara på verkstadsbesöket. Du kan enkelt fylla på spolarvätskan eller kolla oljenivån i motorn innan besöket. På så sätt hinner du köpa egen, billigare olja, spolarvätska och spara en bra slant.

Det finns andra saker som du enkelt kan göra själv, såsom att pumpa däcken och möta mönsterdjupet. Om du ser att ett eller flera däck går under 3 millimeter i mönsterdjup så hinner du kolla nätet eller butiker för den bästa lösningen.

Alla verkstäder har inte ett brett däcksortiment så du kan inte räkna med att få nya däck på plats. De kan dessutom ta ett högre pris än många hemsidor och vänta en längre tid om de ska beställas in. Ibland kan det vara billigare att själv köpa reservdelar istället för att låta verkstaden göra det åt dig. I vilket fall som helst är det gynnsamt att göra förundersökning och vara bättre förberedd för vad nya delar kan kosta.

Om du inte har tid att stanna på verkstaden under service så är det viktigt att du ber mekanikern höra av sig innan några reparationer görs. På så sätt hinner du leta efter ett bra pris på reservdelar eller förhandla med verkstaden innan ett pris är bestämt.

Allt om service och relaterade ämnen

Få offerter och jämför priser på service

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.