För att ge dig en bättre upplevelse sparar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Tips för bättre bränsleekonomi

Om du märker att bränsleförbrukningen har ökat den senaste tiden och inte vet varför, eller om du vill spara lite pengar och ha kvar bilen så kan dessa tips hjälpa dig minska bränsleförbrukningen.

Få 3 offerter

Välj kortast sträcka

Det låter självklart men de flesta människor förknippar inte felkörning med bränsleekonomi. Om resan blir längre än förväntat så kommer du oundvikligt använda mer bränsle.

Om du är en person som ständigt kör fel så kan det vara värt att investera i en GPS eller aktivt använda mobiltelefonens – det kan spara dig mycket pengar i längden.

Fyll inte bilen med skräp

Om bilen är fylld med en massa onödiga saker som väger mycket så blir den tyngre och drastiskt ökar bränsleförbrukningen. Ju tyngre bilen är desto mer bränsle krävs för att den ska gå.

Pumpa däcken

Nästan hälften av dagens bilar använder däck med för lågt tryck. Finns det inte tillräckligt med luft i däcken så ökar bilens motstånd mot vägen och bränsleförbrukningen går upp. Det är värt att snabbt stanna vid närmaste bensinstation och fylla däcken med luft.

Stäng fönster om du använder luftkonditionering

Tänk på hur du kyler ner bilen. Om fönster är öppna medan luftkonditioneringen är på så använder bilen mer bränsle. En studie fann att vissa modeller använder 25 % mer bränsle när de kör med sin AC påslagen. Detta har självklart en inverkan på bränsleekonomin och är en viktig detalj att tänka på. Däremot är det bara lönsamt att köra med nedvevade rutor upp till 80 km/h.

Körteknik

Genom att justera körtekniken kan du också kraftigt påverka bränsleförbrukningen. Bara genom att köra smidigare, bromsa lättare och i högre växel så kan du positivt påverka bränsleförbrukningen. Enkla saker som att backa in bilen på parkeringsplatser räddar dig från att belasta motorn när den är kall och ska backas ut.

Dessa tips kan nästan alla verka små men tillsammans gör de en enorm skillnad på bränsleförbrukningen och dina kostnader.

Få 3 offerter


Allt om service och relaterade ämnen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Få 3 offerter » Få 3 offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få 3 offerter från verkstäder nära dig
  • Spara 20-40%
  • 2 års full garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Trustpilot
Bra 8.7 / 1824 omdömen

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter