För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Tips för bättre bränsleekonomi

Om du märker att bränsleförbrukningen har ökat den senaste tiden och inte vet varför, eller om du vill spara lite pengar och ha kvar bilen så kan dessa tips hjälpa dig minska bränsleförbrukningen.

Få 3 gratis offerter

Välj kortast sträcka

Det låter självklart men de flesta människor förknippar inte felkörning med bränsleekonomi. Om resan blir längre än förväntat så kommer du oundvikligt använda mer bränsle.

Om du är en person som ständigt kör fel så kan det vara värt att investera i en GPS eller aktivt använda mobiltelefonens – det kan spara dig mycket pengar i längden.

Fyll inte bilen med skräp

Om bilen är fylld med en massa onödiga saker som väger mycket så blir den tyngre och drastiskt ökar bränsleförbrukningen. Ju tyngre bilen är desto mer bränsle krävs för att den ska gå.

Pumpa däcken

Nästan hälften av dagens bilar använder däck med för lågt tryck. Finns det inte tillräckligt med luft i däcken så ökar bilens motstånd mot vägen och bränsleförbrukningen går upp. Det är värt att snabbt stanna vid närmaste bensinstation och fylla däcken med luft.

Stäng fönster om du använder luftkonditionering

Tänk på hur du kyler ner bilen. Om fönster är öppna medan luftkonditioneringen är på så använder bilen mer bränsle. En studie fann att vissa modeller använder 25 % mer bränsle när de kör med sin AC påslagen. Detta har självklart en inverkan på bränsleekonomin och är en viktig detalj att tänka på. Däremot är det bara lönsamt att köra med nedvevade rutor upp till 80 km/h.

Körteknik

Genom att justera körtekniken kan du också kraftigt påverka bränsleförbrukningen. Bara genom att köra smidigare, bromsa lättare och i högre växel så kan du positivt påverka bränsleförbrukningen. Enkla saker som att backa in bilen på parkeringsplatser räddar dig från att belasta motorn när den är kall och ska backas ut.

Dessa tips kan nästan alla verka små men tillsammans gör de en enorm skillnad på bränsleförbrukningen och dina kostnader.

Få 3 gratis offerter


Allt om service och relaterade ämnen

Få 3 gratis offerter på bilreparation Få 3 gratis offerter på bilreparation

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu