För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Batteriet slits på vintern

29 oktober 2013, 09:15

Batteriet slits på vintern

När vintern närmar sig sätts fokus alltid på däckbyte och rostskydd men visste du att en av de värsta ”bildödarna” är ditt gamla batteri? När frosten biter sig fast minskar batteriets kapacitet avsevärt – upp till 50 % vid hårt frost.

Har du ett 3-5 år gammalt batteri är det risk för att du behöver väghjälp när det blir riktigt kallt. Även om bilen startar en frostig morgon är det inte säkert att batteriet hinner ladda nog för att kunna starta igen senare på eftermiddagen. Vinterkörning kräver ofta mer ström än bilkörning på sommaren. Värmefläkt, sätesvärmare, fönstervärmare och torkarblad får gärna vara påslaget när termometern står på minus.

“Risken för ett dött batteri ökar om bilen har stått ute i kylan i flera dagar eller om du bara kör korta sträckor. Du kan själv göra något för att hålla igång batteriet men är det alltför slitet kan det ändå vara väldigt svårt att få igång bilen på vintern. Därför bör du tänka på om det är dags att byta det gamla batteriet”, säger marknadschef Giovanni Fucá.

Få 3 gratis offerter på byte av bilbatteri här.

Verkstaden som byter ditt bilbatteri kasserar det. Har du själv bytt batteri kan du lämna det gamla på en återvinningscentral eller hos en verkstad som hanterar batterier. Bilbatterier innehåller mycket bly som är skadligt för miljön. Därför är det viktigt att du lämnar in dina använda batterier på en återvinningsstation eller i en batteriholk. På så sätt ser du till att batterierna återvinns på ett korrekt sätt och inte skadar miljön.


Få 3 oförpliktigande offerter på reparation eller service här.Skapa ett uppdrag och parkera din bil i 'Mitt Garage' hos Autobutler Du får snabbt och lätt 3 offerter

3 offerter och jämför uppdrag på bilbatterier

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu