Olika däckmärken

Vilket däckmärke är bäst?

Det kan kännas lite som en djungel att försöka hitta rätt däck till bilen. Men när vinter- och sommarhalvåret börjar så måste jobbet göras.

Bridgestone

En av de bästa däcktillverkarna i världen, Bridgestone äger varumärket Firestorm samt flera andra mindre kända varumärken. Trots sina dyra däckpriser, producerar de bra torrdäck som finns tillgängliga på de flesta butikskedjor och återförsäljare online. Bridgestone erbjuder även kvalitetsdäck för våta underlag inom motorsport.

Ett sådant exempel är deras däck för F1 racing som ledde till ett flertal prestandaökningar, där däcken höll sig fast mot våta underlag i hastigheter på över 240km/h.

Michelin

Michelin är den stora konkurrenten till Bridgestone och Goodyear, och de är i toppen bland de största, internationella däckleverantörer när det gäller försäljning. Liksom Bridgestone finns deras däck runt om i världen och kommer med en dyr prislapp. Med varumärken som BF Goodrich och Riken kan Michelin producera utmärkta torrdäck med en fantastisk hantering. Efter sin lysande mix av våt- och torrgrepp, har både racers och förare ofta påpekat deras lysande effektivitet.

Goodyear

Precis som Michelin och Bridgestone, fast ofta dyrare – är Goodyear en av världens störts däcktillverkare. Goodyear äger det välkända märket Dunlop samt en del medelstora märken som Fulda.

Goodyear däck köps ofta av förare som reser långa sträckor eftersom de har bra balans på både vått och torrt underlag. Recensioner på Goodyear-däck för torra underlag visar tydligt att däcken har mycket bra balans och slits långsammare än vanliga däck. Å andra sidan har Goodyears däck för våta underlag kritiserats för att sakna prestanda och grepp.

Continental

Det tyska märket Continental har ett gott rykte i hela Europa och har även gjort kvalitetsdäck under andra varumärken såsom Viking, Uniroyal och Barum. Liksom de andra fyra märkena, är Continentals däck dyra men fortfarande billigare än konkurrenterna. Eftersom att de har ett utmärkt torr -och våtgrepp, är det förvånande att de inte är på samma prisnivå som Michelin, Goodyear och Bridgestone.

Continentals ContiForceContact däck har visat den bästa kombinationen av torrgrepp, hantering och minskat slitage på vägen. De har till exempel visat bättre resultat än Michelins Sport Cup däck och kostar mindre.

Prielli

På femte plats ligger den italienska däcktillverkaren Pirelli som har ett utmärkt utbud av olika däcktyper för alla typer av väder och syften. Pirelli är kända som en av Europas tre bästa däcktillverkare och konkurrerar med både Michelin och Continental. Pirelli äger även däckmärken som Courier och Ceat, men däcken från dessa företag kostar ofta lika mycket som Bridgestone och Goodyear. Trots detta är Pirellis däck mycket eftersökta och passar alla förares behov och önskemål.

Spara upp till 60%* på din bilreparation med Autobutler.

Tips om sommardäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

Få offerter och jämför priser på däckbyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.