För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Vilket däckmärke är bäst?

Sommardäck

Det kan kännas lite som en djungel att försöka hitta rätt däck till bilen. Men när vinter- och sommarhalvåret börjar så måste jobbet göras.

Bridgestone
En av de bästa däcktillverkarna i världen, Bridgestone äger varumärket Firestorm samt flera andra mindre kända varumärken. Trots sina dyra däckpriser, producerar de bra torrdäck som finns tillgängliga på de flesta butikskedjor och återförsäljare online. Bridgestone erbjuder även kvalitetsdäck för våta underlag inom motorsport.

Ett sådant exempel är deras däck för F1 racing som ledde till ett flertal prestandaökningar, där däcken höll sig fast mot våta underlag i hastigheter på över 240km/h.

Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Michelin
Michelin är den stora konkurrenten till Bridgestone och Goodyear, och de är i toppen bland de största, internationella däckleverantörer när det gäller försäljning. Liksom Bridgestone finns deras däck runt om i världen och kommer med en dyr prislapp. Med varumärken som BF Goodrich och Riken kan Michelin producera utmärkta torrdäck med en fantastisk hantering. Efter sin lysande mix av våt- och torrgrepp, har både racers och förare ofta påpekat deras lysande effektivitet.

Goodyear
Precis som Michelin och Bridgestone, fast ofta dyrare – är Goodyear en av världens störts däcktillverkare. Goodyear äger det välkända märket Dunlop samt en del medelstora märken som Fulda.

Goodyear däck köps ofta av förare som reser långa sträckor eftersom de har bra balans på både vått och torrt underlag. Recensioner på Goodyear-däck för torra underlag visar tydligt att däcken har mycket bra balans och slits långsammare än vanliga däck. Å andra sidan har Goodyears däck för våta underlag kritiserats för att sakna prestanda och grepp.

Continental
Det tyska märket Continental har ett gott rykte i hela Europa och har även gjort kvalitetsdäck under andra varumärken såsom Viking, Uniroyal och Barum. Liksom de andra fyra märkena, är Continentals däck dyra men fortfarande billigare än konkurrenterna. Eftersom att de har ett utmärkt torr -och våtgrepp, är det förvånande att de inte är på samma prisnivå som Michelin, Goodyear och Bridgestone.

Continentals ContiForceContact däck har visat den bästa kombinationen av torrgrepp, hantering och minskat slitage på vägen. De har till exempel visat bättre resultat än Michelins Sport Cup däck och kostar mindre.

Prielli
På femte plats ligger den italienska däcktillverkaren Pirelli som har ett utmärkt utbud av olika däcktyper för alla typer av väder och syften. Pirelli är kända som en av Europas tre bästa däcktillverkare och konkurrerar med både Michelin och Continental. Pirelli äger även däckmärken som Courier och Ceat, men däcken från dessa företag kostar ofta lika mycket som Bridgestone och Goodyear. Trots detta är Pirellis däck mycket eftersökta och passar alla förares behov och önskemål.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation


Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar


Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper


Tips om vinterdäck

3 offerter och jämför uppdrag på däckbyte

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu