5 viktiga saker du alltid bör ha i bilen

08 september 2015, 13:27

Det är viktigt att alltid vara redo för det oväntade men att fylla bilen med onödiga saker kan öka bränsleförbrukningen markant. Därför är det viktigt att prioritera och välja de viktigaste artiklarna. Se vår lista över 5 viktiga redskap och var säker på vägen.

Startkablar

Startkablar väger inte mycket och är otroligt bra att ha i bilen. De behövs sällan men många kan glömma lamporna på, kör äldre bilar eller bara har otur med att batteriet gör sönder.

Även om det kanske inte är ditt batteri som bryter ner så kan du alltid rädda en vän eller främling i nöden.

Reservdäck

Detta är självklart bara relevant om du inte har punkteringsfria däck.

Fler och fler bilägare använder i dag punkteringsfria däck, men för de som inte gör, löper alltid risken att få punktering. Det är därför viktigt att alltid ha ett reservdäck med sig och inte fastna med en punktering.

Spolarvätska

En ren vindruta är absolut nödvändigt för att kunna ta sig fram säkert på vägarna. Få tänker på det och tror att lite smuts kvittar, men förare ska alltid klart och tydligt kunna se vad som är framför dem.

Även om du kan köpa spolarvätska på de flesta bensinstationer så är det bra att alltid tänka på och ha i bilen.

En duk

Att ha en trasa i handskfacket är alltid en bra idé! Först och främst samlas det alltid smuts inifrån och med en trasa kan du snabbt och enkelt rengöra rutan.

Ett annat vanligt problem är ånga som samlas på rutan och gör det svårt att se. Duken är igen perfekt att ha i bilen och löser snabbt problemet.

Det kan även användas för att torka av sidospeglarna när det regnar eller snabbt kunna torka upp om du spiller.

En filt

En filt kan användas på flera sätt än att bara hålla värmen om du väljer att sova i bilen.

Om du fastnar i en oväntad trafikkö på natten och måste stänga av motorn för att spara på bränsle, så är filten perfekt som ett extra lager för värme. Det är en särskilt bra idé när du kör långa sträckor på motorväg under vintermånaderna.

Filtar är också användbara om du har stora föremål som måste transporteras utan att ta skada, eller om du vill skydda bilen mot vassa kanter och tunga objekt.

Var förberedd

Dessa föremål kan alla komma till hands vid rätt situation och rädda dagen. Om du dessutom vet att dessa objekt finns i bilen så kan du lugnt och självsäker köra bilen.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.