Autobutler stöttar branschens initiativ om det fria verkstadsvalet

Autobutler stöttar branschens initiativ som ska informera om det fria verkstadsvalet

09 mars 2017, 14:34

Sedan 2012 har bilägare fritt kunnat välja verkstad utan att det påverkar garantin. Även nya bilar kan serva bilen på en fri verkstad och behålla garantin, så länge verkstaden följer tillverkarens föreskrifter. Priset för ett uppdrag skiljer sig ofta med tusentals kronor mellan olika verkstäder – även om alla gör samma arbete. I branschen vill man se ökad konkurrens mellan verkstäderna.

Två av branschens stora motororganisationer - Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF och Sveriges Bildelsgrossisters Förening, SBF går man nu ut med en kampanj som ska informera bilägare om det fria verkstadsvalet. Kampanjen kan ses på www.verkstadsvalet.se. Autobutler stöttar kampanjen och backar upp initiativet som ska säkra alla bilägare ett rättvist pris på verkstaden.

Autobutler har redan idag ett prisvinnande koncept som säkrar bilägare ett fritt val av verkstad. Verkstäderna på Autobutler vet att de konkurrerar med varandra när de skickar offerter och bilägaren har fullständig valfrihet mellan kvalitetsgodkända verkstäder.

Autobutler är den enda svenska verkstadsportalen som är helt oberoende av enskilda intressen och som samlar individuella personliga offerter från olika verkstäder. Med bara några få klick levererar autobutler.se dig skräddarsydda offerter som ger en fullständig överblick över arbetet, material och priset - helt gratis. Du kan dessutom läsa om andra bilägares upplevelser och få full trygghet med extra garantier och stickprovskontroller av de genomförda uppdragen.

Autobutler vill transformera verkstadsbranschen och vända den till bilägarnas fördel. Alla branschens hörn ska vara transparenta, där verkstäderna har ett krav på att ge bilägare ett schysst pris, hög kvalitet och trygghet.

Vår motivation är att bilägare ska känna sig 100% trygga när de lämnar bilen på verkstaden och att man alltid ska ha ett fritt val. Läs mer om initiativet på www.verkstadsvalet.se.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.