Autoexperten i Stockholm - bäst i Sverige enligt autobutlers användare

Autoexperten i Stockholm – bäst i Sverige enligt autobutlers användare

Vad andra tycker är viktigt när vi ska välja verkstad. Visst är det lättare att göra någonting som grannen har provat först och speciellt lätt blir det att välja när grannen också har satt betyg på upplevelsen. De svenska bilägarna har kårat Via Bilservice AB – Autoexperten Stockholm som den bästa av 500 bilverkstäder med ett snitt på 4,9 av 5 möjliga. Hela fyra av kedjans verkstäder finns med på autobutlers topplista. Statistiken utarbetades 18 september 2013.

436 av de ca. 6 000 bilägare som haft sin bil på verkstad har bedömt sina verkstadsupplevelser fördelat på 99 verkstäder och de flesta är väldigt nöjda, genomsnittet ligger på 4,6 av 5. Både Autoexperten och Vianor har hela fyra verkstäder var med på topp 10 listan. På andra plats ligger Vianor Stockholm i Haninge med ett snitt på 4,75 av 5. Vianor Trelleborg tar tredjeplatsen med ett snitt på 4,69 av 5 och hack i häl ligger BRAB Autoservice – Autoexperten i Göteborg med 4,67 av 5.

Autobutler har infört möjligheten för de bilister som använder tjänsten, att sätta betyg och skriva omdömen om sina verkstadsbesök. En mycket uppskattad detalj som verkstäderna börjar bli mer och mer uppmärksamma på.

"Det blir lite sport för verkstäderna att behålla nivån. Vi har fått samtal från verkstäder som vill att vi ska ringa till kunden och få dem att förklara betygsättningen. De vill veta vad de skulle ha gjort för att få fem stjärnor istället för fyra," säger marknadschef Giovanni Fucá.

Att ligga på topp 10 är en riktigt bra prestation som verkstäderna själva kan vara med och påverka. Många användare går direkt till topp 10 för att se om det är någon verkstad i deras stad på listan. Finns det där flera verkstäder att välja på så väljer många gärna den som någon annan redan varit hos och betygsatt eftersom det känns tryggt.

"Ju fler som sätter betyg desto mer trovärdiga är de och desto mer rättvis bild kan bilisten skapa sig av verkstaden. Vi arbetar också med betygsättningsplattformen Trustpilot där kunden även kan gå in och skriva om Autobutler som företag. Både Trustpilot och facebook är fantiastiska forum för oss att få input till vår tjänst och skapa dialog med bilägarna," förklarar marknadschefen.

Fria verkstadskedjor i topp

De fria verkstadskedjorna klarar sig riktigt bra. I genomsnitt har svenska bilägare bedömt 99 verkstäder på Autobutler med ett genomsnitt på 4,6.

Ser vi på kedjorna är genomsnitten följande:

Topp 5 bilverkstäder (med min. 25 uppdrag per kedja)

  1. Bosch Car Service med ett genomsnitt på 4,8
  2. Autoexperten med ett genomsnitt på 4,6
  3. Vianor med ett genomsnitt på 4,55
  4. Mekonomen med ett genomsnitt på 4,5
  5. MECA med ett genomsnitt på 4,5
  • De positiva bedömningarna avspeglas ofta i att verkstäderna löpande utbildas och kontrolleras inom kedjan för att säkra en hög kvalité- och servicenivå. Konklusionen är generellt att verkstäderna höjer servicenivån när de vet att det sätts betyg och skrivs omdömen, avslutar marknadschef Giovanni Fucá.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.