Packning och barn i baklucka

5 viktiga tips inför sommarens bilresa

18 maj 2015, 11:03

Sommaren är nästan här och nu är det perfekt tid att börja planera bilresan genom Europa. Men innan du ger dig ut bör du se till att vara fullt förberedd för vägen. Vi tipsar om fem saker som du bör checka av innan du ger dig ut på vägen.

 1. Internationell vägassistans
  Om din resa tar dig utomlands bör du se till att din vägassistans också är giltig i utlandet. Med lite tur får du inga problem under resan men utan täckning kan ett problem med bilen sluta upp med en mindre förmögenhet i utgifter. Se till att packa ner alla relevanta dokument innan du ger dig av.

 2. Boka service innan resan
  För att på bästa sätt minska risken för problem under resan bör du boka en service ett par veckor innan. Det ger dig tillräckligt med tid om potentiella fel hittas av verkstaden. En service innan resan ger dig sinnesfrid och kan undvika onödiga kostnader.

 3. Packa effektivt
  Ju tyngre bilen är, desto mer kostar den att köra. För att spara pengar på bränsle bör du bara packa de mest nödvändiga sakerna.

 4. Städa bilen noggrant (och håll den ren)
  Du kommer att tillbringa mycket tid i bilen och en ren atmosfär gör resan bekvämare. Se till att fylla på med luftfräschare och försök skapa en provisorisk papperskorg som håller bilen ren.

 5. Packa ett första hjälpen-kit
  Man vet aldrig vad som händer under resan, därför är det viktigt förbereda sig för alla eventuella problem som kan uppstå. Packa med ett första hjälpen-kit med en filt, några flaskor vatten, lite packad mat, ett första hjälpen-kit och startkablar.

Det tillkommer alltid både spänning och stress inför en sommarresa vilket ofta resulterar i att man glömmer ovanstående tips. Den bästa känslan är däremot när man inte tänker på om något är glömt och slappnar av helt under sin semester. Därför är dessa tips bra att fokusera på och ökar chanserna för att återvända med mycket bättre minnen!

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

 • Få offerter från verkstäder nära dig
 • Spara upp till 60%*
 • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 312 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.