För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Det börjar bli dags att tänka på dubb- och vinterdäck

Det börjar bli dags att tänka på dubb- och vinterdäck

Enligt kalendern har det blivit höst och även om vi haft ett för årstiden milt väder börjar vi sakta men säkert närma oss temperaturer där vinterdäcken har bättre väggrepp än sommardäcken. Däckbranschens Informationsråd rekommenderar att man monterar vinterdäck när temperaturen sjunker under 5 grader, vilket natt temperaturen nu har smugit sig ner till i stora delar av landet.

När den första frosten och snön kommer bildas varje höst/vinter långa köer till verkstäderna. Alla vi bilister blir lika förvånade och lamslagna varje gång det händer. Speciellt de senaste årens stränga vintrar har satt stor press på däckcenter och verkstäder över hela landet. Väntetiderna blir längre och priserna skruvas upp när pressen blir som störst. Därför rekommenderar vi att du redan nu införskaffar offerter på nya dubb- eller vinterdäck eller på montering och förvaring av dina nuvarande däck.

Få tre gratis offerter på montering av vinterdäck

Vad säger lagen?

• Det är tillåtet att köra med dubbdäck fr.o.m. 1 oktober tom. 15 april.
• I Sverige är det lag på att köra med vinterdäck i vinterväder fr.o.m. 1:a december tom. 31 mars. Enligt polisen betyder vinterväder att det är frost, snö, snömodd eller is på delar av vägbanan.
• Mönsterdjupet ska vara minst 3 mm.
• Även utländska personbilar på väg till eller från utlandet omfattas numer också av svenska regler om vinterdäck och mönsterdjup.
• Var uppmärksam på att olika länder har olika regler för dubbdäck. Det är en riktigt bra idé att kolla upp vad som gäller i respektive land innan man beger sig iväg på släktbesök eller skidsemester utomlands.
• Byter man inte ut sommardäcken i tid kan man riskera att få en böter på 1.200 kr.


Få snabbt och lätt 3 gratis offerterSkapa ett uppdrag och parkera din bil i 'Mitt Garage' hos Autobutler Du får snabbt och lätt 3 offerter

3 offerter och jämför uppdrag på däckbyte

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu