För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Så testar du bilbatteriet

Så testar du bilbatteriet

Nya bilar har allt mer och mer teknik ombord vilket sätter mycket press på batteriet. Därför bör det kontrolleras regelbundet så att bilen alltid är redo och pålitlig.


Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Det enkla testetDet enkla testet


Vid mörker kan du enkelt kolla batteriet genom att stanna framför en vägg eller fönster. Stäng av motorn och se om belysningen mörknar eller inte.

Ifall det mörknar efter en kort stund så tyder det på att batteriet inte längre är i bra skick. Ett annat tecken är att bilen tar längre tid att starta. Händer detta så måste batteriet antigen laddas eller bytas ut.


Det exakta testetTesta spänningen


Använd en digital multimeter (kostar runt 200 kr) för att mäta spänningen i batteriet. Anslut den röda kabeln på multimetern till den positiva polen av batteriet och den svarta till den negativa polen.

Ett par timmar efter att du kört bilen bör spänningen fortfarande vara mellan 12,4 och 12,7 volt.


Utöka batteriets livstid


Om det är mindre än 12 volt bör du ladda eller byta batteriet.


Utöka batteriets livstidUtöka batteriets livstid


Det värsta ett batteri kan gå igenom är extremt låga temperaturer och korta körsträckor. Batteriet håller längre om du kör längre sträckor och försöker parkera bilen i garage så ofta som möjligt.

autobutler.se kan du enkelt hitta den bästa mekanikern. Om du är osäker på ifall ett nytt batteri behövs, skapa ett uppdrag och låt en mekaniker titta på det. Testa själv!

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på bilbatterier

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu