För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Det kompletta höstpaketet

22 september 2015, 09:00
Även om vi njuter av färgglada löv och milda höstkvällar, är hösten för bilägare oftast förknippad med våta och hala vägar och kalla temperaturer som kan skada bilen. Vi har tagit fram en lista som hjälper alla bilägare att optimalt förbereda bilen för vintersäsongen.

Skydda bilen mot rost

När vädret är kallt och fuktigt behöver våra bilar extra skydd för att ta sig igenom vinterhalvåret utan rostskador. Detta gäller särskilt för äldre bilar. En rostskyddsbehandling förhindrar rost från att utvecklas och begränsar även existerande rost.

Oljebyte

När temperaturerna sjunker så blir motoroljan mer trögflytande och rör inte på sig lika lätt. Detta är särskilt problematiskt om motoroljan är gammal. Därför bör du schemalägga ett oljebyte strax före vinterhalvåret och känna dig extra säker under de kalla månaderna.

Kolla batteriet

Ett gammalt batteri kan vara känsligt för låga temperaturer. För att undvika batterifel när det kallnar rekommenderar vi att du kolla batteriet i början av hösten.

Däckbyte

En av de mer uppenbara sakerna är att byta till vinterdäck. Vi rekommenderar att du bokar in ett möte i förväg och slipper stressa under rushen. Det är obligatoriskt att använda vinterdäck mellan den 1 december och den 31 mars. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober och 15 april.

Frostskyddsmedel

Sist men inte minst, kom ihåg att köpa och fylla på med frostskyddsmedel innan den första rosten kickar in.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu