Biltips inför vinterhalvåret

21 september 2015, 14:08

Även om vi njuter av färgglada löv och milda höstkvällar, är hösten för bilägare oftast förknippad med våta och hala vägar och kalla temperaturer som kan skada bilen. Vi har tagit fram en lista som hjälper alla bilägare att optimalt förbereda bilen inför höst- och vintersäsongen.

Skydda bilen mot rost

När vädret är kallt och fuktigt behöver våra bilar extra skydd för att klara sig utan rostskador. Detta gäller särskilt för äldre bilar. En rostskyddsbehandling förhindrar rost från att utvecklas och begränsar även existerande rost.

Oljebyte

När temperaturerna sjunker så blir motoroljan mer trögflytande och rör inte på sig lika lätt. Detta är särskilt problematiskt om motoroljan är gammal. Därför bör du schemalägga ett oljebyte strax före vinterhalvåret och känna dig extra säker under de kalla månaderna.

Kontrollera batteriet

Ett gammalt batteri kan vara känsligt för låga temperaturer. För att undvika batterifel när det kallnar rekommenderar vi att du kolla batteriet i början av hösten.

Däckbyte

En av de mer uppenbara sakerna är att byta till vinterdäck. Vi rekommenderar att du bokar in ett möte i förväg och slipper stressa under rushen. Om det är vinterväglag ute så är det obligatoriskt att använda vinterdäck mellan den 1 december och den 31 mars. Dubbdäck får användas mellan 1 oktober och 15 april.

Frostskyddsmedel

Sist men inte minst, kom ihåg att köpa och fylla på med frostskyddsmedel innan den första frosten kickar in.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.