För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Förvara dina vinterdäck rätt


Ett däckstativ är en bra hjälp, om det är för trångt med plats i garaget.
Nu skall vinterdäcken monteras av, men de skall ju också förvaras rätt till nästa säsong. Vi har snappat upp några goda råd och supplerat med några av våra egna.

Det bästa är att förvara vinterdäcken i ett kyligt garage eller i en källare. Vissa bilägare lägger upp dem på vinden men detta rekommenderas inte. Det kan bli väldigt varmt, speciellt under svart skiffertak och stora temperaturförändringar är inte bra för dina dyra däck.
Vad gör man då helt konkret? Jo, du har dem förmodligen i praktiska däckpåsar med handtag – annars kan de köpas billigt – så lägger du dem bara ovanpå varandra, helst bara två och två, så att där inte kommer för mycket vikt på det nedersta. Men du kan också hänga upp dem i hålet på fälgen eller placera dem i ett däckstativ. Köp ett ordentligt, som håller ett par år och inte välter lätt.

Däcken skall helst inte stå upprätt, för då är det risk för att du får en platt punkt på dem. Och däck skall ju helst vara runda.

Om verkstan inte redan har markerat med krita eller liknande, var på bilen däcken suttit, så gör det själv. Koden är HF för högre framhjul osv. De flesta däck skall helst sitta på samma ställe varje gång.

Om du tvivlar på om ditt vinterdäck är för slitet att sparas till nästa säsong. Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana.

Skall du byta dina vinterdäck till sommardäck, kan du få klarat detta snabbt och billigt på en av våra 400 verkstäder. Du kan på många ställen också ha dem förvarade på däckhotell. Kom ihåg att skriva detta på ditt uppdrag, om du önskar detta, då det kostar lite extra.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation


3 offerter och jämför uppdrag på Däckförvaring

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu