För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Billiga däck online

Däck

När det gäller säkerhet ärdäck i bra skick oerhört viktigt. Hur ofta slitna däck måste bytas beror helt på hur ofta och långt du kör. Men du måste ta ett viktigt beslut vid däckbytet – exakt vad är du ute efter? På en budget väljer du förmodligen däck baserat på pris. Många förare är inte medvetna om den inverkan sommardäck och vinterdäck har på bilen.

Kan begagnade däck kosta mer?

När du undersöker priset på olika däck så måste du se dem som en investering. Nya däck kostar mycket men kan spara dig pengar i det långa loppet eftersom de håller länge. Däck med högre kvalitet förbättrar även bränsleförbrukningen och sparar dig mer i slutändan. Använda däck är av lägre kvalitet, punkteras lättare och slits ut snabbare. Resultatet blir nya däck igen.

Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Högkvalitetsdäck

Det finns många olika premium däckmärken att välja mellan, däribland Michelin, Goodyear och Continental för att nämna några få. Det har utförts en hel del olika tester för att få fram vilket däckmärke som är bäst, utan resultat. Vissa biltillverkare rekommenderar ett visst märke för sina bilar och det finns sportbilar bara kan köras med ett speciellt märke.

Högkvalitetsdäck presterar bättre, håller längre, låter mindre och är bekvämare att köra med.

På sätt och vis är däcken den viktigaste delen av bilen. Däcken är den enda delen av din bil som hela tiden har direktkontakt med vägen och utsätts för mest slitage. En investering i bättre kvalitetsdäck kommer att öka din och dina passagerares säkerhet med marginal.

Nya, billiga däck

Däck kan se likadana ut men det finns stora skillnader i prestanda som många inte känner till. Om du har en liten bil och sällan kör fort så kanske du tycker att prestanda är oväsentligt. Men i vissa fall kan ditt val av däck vara skillnaden mellan liv och död. Tester har utförts som fann att billiga däck, även i de bästa förhållanden kan behöva upp till 14 meter längre sträcka för att stanna i 110 km/h.

Begagnade, slitna däck

Halvslitna däck kan tyckas ha otroligt värde men de är inte värda risken. När du köper halvslitna däck så går det inte att garantera deras kvalitet och säkerhet, och du utsätter både dig själv och passagerare för risk. Det är svårt att säga ifall däcken har blivit reparerade tidigare så du kan aldrig vara säker på om det finns punkteringar eller slitage som kan vara farligt.

Beställ begagnade däck online

Verkstäder tar olika priser för att beställa och montera dina däck. På Autobutler får du 3 offerter från lokala verkstäder som kan utföra jobbet åt dig. Du kan välja verkstad baserat på pris, plats och recensioner från andra kunder. Om du bokar genom autobutler.se blir du alltid väl behandlad av verkstaden som är medveten om att kunden har befogenhet att betygsätta deras service.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommardäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

3 offerter och jämför uppdrag på däckbyte

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu