Förvarade bildäck på hyllor

Se upp för slitna, använda däck

När det kommer till att köpa begagnade däck måste du vara väldigt försiktig. Följ denna korta checklista för att säkert använda de slitna däcken.

Däckmönster

Se först till att kolla däckmönstret. Med djupare slibana rensas mer vatten från vägen och minskar risken för vattenplaning. Vattenplaning inträffar när vatten byggs upp mellan däcket och asfalten och resulterar i att bromsarna och styrsystemet slutar fungera. Begagnade däck har slitna mönster så det är viktigt att kontrollera djupet innan du köper dem.

Ramen

Det andra är att kolla ramen. Ramen består av stårtråd och bundna tyg på ett gummihölje – där ramen ofta kan skadas av gropar och punktering. För att upptäcka skador på ramen ska du följa och kolla igenom hela slitbanan för bubblor och ojämna områden.

Sidoväggen

Observera sidoväggen. Sidoväggen ger extra fjädring och kontrolleras genom att titta på däckkanten som får kontakt med trottoaren. Eventuella deformationer är en tydlig varning på att du inte ska använda dem.

Däckstomme

Det sista du ska titta på är den ståltråd som går hela vägen runt däckkanten och kan skadas när man avlägsnar däcket från fälgen. Dra handen mot både ut -och insidan samtidigt som du visuellt observerar dem för skador. Detta kan spara dig chocken av att se däcket åka av fälgen under körning.

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

Få offerter och jämför priser på däckbyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 311 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.