Blogg

Se upp för slitna, använda däck

Sommardäck

När det kommer till att köpa begagnade däck måste du vara väldigt försiktig. Följ denna korta checklista för att säkert använda de slitna däcken.

Däckmönster
Se först till att kolla däckmönstret. Med djupare slibana rensas mer vatten från vägen och minskar risken för vattenplaning. Vattenplaning inträffar när vatten byggs upp mellan däcket och asfalten och resulterar i att bromsarna och styrsystemet slutar fungera. Begagnade däck har slitna mönster så det är viktigt att kontrollera djupet innan du köper dem.

Ramen
Det andra är att kolla ramen. Ramen består av stårtråd och bundna tyg på ett gummihölje – där ramen ofta kan skadas av gropar och punktering. För att upptäcka skador på ramen ska du följa och kolla igenom hela slitbanan för bubblor och ojämna områden.

Få 3 gratis offerter

Sidoväggen
Observera sidoväggen. Sidoväggen ger extra fjädring och kontrolleras genom att titta på däckkanten som får kontakt med trottoaren. Eventuella deformationer är en tydlig varning på att du inte ska använda dem.

Däckstomme
Det sista du ska titta på är den ståltråd som går hela vägen runt däckkanten och kan skadas när man avlägsnar däcket från fälgen. Dra handen mot både ut -och insidan samtidigt som du visuellt observerar dem för skador. Detta kan spara dig chocken av att se däcket åka av fälgen under körning.

Få 3 gratis offerter

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Autobutler för ihop och skapar kontakter mellan seriösa verkstäder och bilägare. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu