Håll hunden säker under bilresan

10 juli 2015, 13:07

Det finns många olika sätt att transportera en hund i bilen och det bästa alternativet beror helt på rasen och bilmodellen.

Antalet säkerhetsbälten för hundar har drastiskt ökat de senaste åren. De kan nu hittas i de flesta djuraffärer och gör hundens bilresa mycket säkrare. Det är huvudsakligen en sele som hunden bär med ett spänne som fästs i bilen på samma sätt som säkerhetsbältet. Det finns bälten i många olika prisklasser men bara vissa av dem har krocktestats i samma utsträckning som säkerhetsbälten för människor.

Säkerhetsbältet kan även användas som en sele. Detta kan vara praktiskt om din hund är energiskt och snabbt vill ut ur bilen. Du kan snabbt koppla loss bältet och få ut hunden.

Medan säkerhetsbälten är bra för små och medelstora hundar, är det förmodligen bättre att låta större hundar sitta i bagageutrymmet. Detta är självklart bara möjligt om du har ett tillräckligt stort bagageutrymme. En bur eller avdelare är det bästa sättet att ha hunden på plats, plus att det håller bilen renare. Då slipper du oroa dig för leriga tassavtryck eller stora mängder päls över hela baksätet.

Hundburar kommer i två olika typer. Det första är en permanent bur som vanligtvis måste monteras av en professionell. Dessa är säkra, robusta och rekommenderas om du har stora, starka hundar. Lösa hundburar är mindre pålitliga. Om du har en väluppfostrad hund som är liten och inte alltför stark, är dessa en bra idé.

Det finns flera olika alternativ och inget rätt svar på vilket alternativ som är bäst. Det är upp till dig att avgöra vilken metod som är säkrast för din hund och alltid kolla upp fakta innan du tar ett beslut.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.