För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Spara tusenlappar på nya vinterdäck

09 juni 2015, 15:46

Är dina vinterdäck i bra skick?

När det är dags att köpa vinterdäck ska du inte luras och tro att modell och märke kvittar. Det finns många olika skillnader mellan vinterdäck och även om vissa verkar billigare i början, kan de antigen vara dyrare att köra eller inte hålla lika länge. Kom ihåg att även om vinterdäcken kan verka som en stor investering, är det ingenting jämfört med att undvika en allvar olycka under vinterhalvåret.

Få 3 offerter på vinterdäck

Inga vinterdäck är perfekta när det kommer till bränsleekonomi. Det ökade greppet innebär att de genererar mer friktion än andra däck och drar därför mer bränsle. Det finns dock vissa märken som är bättre än andra. I en nyligen utförd, oberoende studie, presterade Goodyear Ultragrip och Nokian vinterdäck långt över sina konkurrenter, utan att kompromissa med väggrepp på vått underlag. Dessa är resultat som kan spara dig en hel del under vinterhalvåret.

De däck som genererar mest friktion tenderar att slitas ut fortast. Det märks inte alltid lika tydligt på vinterdäck eftersom att de används en kortare tid än sommardäck men efter ett par vintrar kan det bli dyrt. Däck med bättre bränsleekonomi håller i allmänhet mycket längre och ska vara tillräckligt för att hålla dig säker på vägen.

När du fattat ett beslut om vilka däck som passar bäst, ska du alltid priskolla med minst 3 verkstäder innan köpet. Det finns ofta verkstäder som har specialerbjudanden och kan sälja däcken till ett bättre pris. Du kan även spara på montering om du köper och monterar på samma plats. Men var försiktig eftersom detta inte alltid är fallet. Kom ihåg att efterforska och kolla online. I många fall kan du hitta priser på nätet som verkstäderna helt enkelt inte kan matcha.

För det bästa möjliga priset ska du alltid kolla nätet innan du tar något beslut. Börja leta långt innan vintern och köp däck som visar upp en bra bränsleekonomi. Dessa tips kan spara dig en mindre förmögenhet i längden.

Få 3 offerter på vinterdäck

vinterdäck

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

3 offerter och jämför uppdrag på däckbyte

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu