Spara tusenlappar på nya vinterdäck

09 juni 2015, 15:46

När det är dags att köpa vinterdäck ska du inte luras och tro att modell och märke kvittar. Det finns många olika skillnader mellan vinterdäck och även om vissa verkar billigare i början, kan de antigen vara dyrare att köra eller inte hålla lika länge. Kom ihåg att även om vinterdäcken kan verka som en stor investering, är det ingenting jämfört med att undvika en allvar olycka under vinterhalvåret.

Inga vinterdäck är perfekta när det kommer till bränsleekonomi. Det ökade greppet innebär att de genererar mer friktion än andra däck och drar därför mer bränsle. Det finns dock vissa märken som är bättre än andra. I en nyligen utförd, oberoende studie, presterade Goodyear Ultragrip och Nokian vinterdäck långt över sina konkurrenter, utan att kompromissa med väggrepp på vått underlag. Dessa är resultat som kan spara dig en hel del under vinterhalvåret.

De däck som genererar mest friktion tenderar att slitas ut fortast. Det märks inte alltid lika tydligt på vinterdäck eftersom att de används en kortare tid än sommardäck men efter ett par vintrar kan det bli dyrt. Däck med bättre bränsleekonomi håller i allmänhet mycket längre och ska vara tillräckligt för att hålla dig säker på vägen.

När du fattat ett beslut om vilka däck som passar bäst, ska du alltid priskolla med flera verkstäder innan köpet. Det finns ofta verkstäder som har specialerbjudanden och kan sälja däcken till ett bättre pris. Du kan även spara på montering om du köper och monterar på samma plats. Men var försiktig eftersom detta inte alltid är fallet. Kom ihåg att efterforska och kolla online. I många fall kan du hitta priser på nätet som verkstäderna helt enkelt inte kan matcha.

För det bästa möjliga priset ska du alltid kolla nätet innan du tar något beslut. Börja leta långt innan vintern och köp däck som visar upp en bra bränsleekonomi. Dessa tips kan spara dig en mindre förmögenhet i längden.

Allt om sommardäck, vinterdäck och fälgar

Tips om sommerdäck, fälgar och däcktyper

Tips om vinterdäck

Få offerter och jämför priser på däckbyte

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 315 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.