För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Vad kan jag förvänta mig vid en service?

Om det är första gången du tar bilen på service så kan det bli klurigt. Mekaniker använder ofta termer som låter förvirrande utan förkunskap. Även om du har tagit bilen på service innan så är det alltid bra att friska upp minnet inför nästa besök så att du vet vad som händer.

Autobutler.dk verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

Hur skiljer sig service från besiktning?

Besiktning är en fullständig inspektion av bilen. Verkstaden kan inte någon gång under processen ta isär delar eller komponenter. Det är bara ett test som ser till att bilen är säker på vägarna. Service är däremot en mycket mer noggrann titt på bilen. Verkstäder får ta isär alla delar som är nödvändiga för att till exempel komma åt motorn och har därför en bättre uppfattning om bilens skick än under en besiktningen.

Vad gör de med bilen på service?

Service är i grunden en noggrann kontroll av alla arbetande delar i bilen. Mekanikern tittar både på in- och utsidan av bilen för att se till så att allt går som det ska. De kommer att titta på delar som kan slitas ut och kan i så fall varna i god tid. De kommer också oftast utföra ett oljebyte och byta oljefilter i motorn. Om du fortfarande är osäker på vad som görs under en service så kan du fråga mekanikern när bilen lämnas in.

Hur lång tid brukar en service ta?

Det är viktigt att veta ungefär hur länge bilen kommer att vara på service. Servicens längd beror på vilka fel på bilen som upptäcks. Om allt går som det ska borde bilen vara klar inom 3 timmar. Hittas större fel så tar det oftast längre tid. Mekanikern kan exempelvis bli tvungen att öppna upp stora delar av motorrummet eller behöva vänta på nya delar. Verkstaden kommer i så fall att informera dig om tidsramen och processen innan den utförs.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation


3 offerter och jämför uppdrag på service

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu