För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Tips och trick som gör sommarkörningen bekvämare

19 maj 2015, 16:31

Sommar är den perfekta tiden att ta bilen på långa turer till kusten eller träffa familj i andra delar av landet. Även om känslan att komma fram är underbar, kan själva körningen vara motsatsen för förare och passagerare. Här är några enkla tips för bilens insida som kan göra resan lite mer bekväm.

 1. Mugghållare
  Alla bilar har inte tillräckligt med mugghållare. Det är viktigt att dricka mycket vatten under resan och samtidigt skönt att slippa stanna vid varannan bensinmack. Det finns mugghållare att köpa som enkelt kläms fast i bilen och håller muggar på plats.
 2. Packning
  Vart du än ska åka blir det frestande att fylla bilen med så mycket packning som möjligt. Detta kan skapa en obekväm resa för passagerare som sitter inträngda i baksätet utan benutrymme. Genom att hänga en skohållare på baksidan av båda framsäten kan du skapa effektiva fickor som rymmer en hel del. Du kan även fästa ett elastiskt nät på alla handtag i taket och skapa en stor takficka som rymmer packning.
 3. Luftrenare
  Med massor av människor i ett begränsat utrymme över en lång tid kan det börja lukta efter ett tag. Luftrenare är ofta dyra och inte helt effektiva. Ett bra tips är att öppna en låda med doftservetter till torktumlaren någonstans i bilen och låta den stå. Det är också viktigt att hålla alla sopor i en sluten behållare.
 4. Solskydd
  Om körandet delas upp mellan två personer kan den som vilar, vela ta en tupplur för att samla krafter. Detta kan bli svårt om solen skiner rätt in i bilen. Solskydd för rutorna är då ett prisvärt alternativ och kan vara väldigt effektivt.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu