För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Nätet är vägen till billigare verkstadsräkning

21 januari 2014, 14:46

Nätet är vägen till billigare verkstadsräkning

När någonting ska ordnas på bilen kör många troget ner till den lokala verkstaden där de brukar lämna in bilen. På senare år har dock en ny trend dykt upp och blivit mer och mer populär, märkeslojaliteten minskar och bilägare använder sig mer och mer av internet för att söka efter nya verkstäder.

Vi handlar på nätet som aldrig förr och samtidigt som köp av t.ex. resor, flygbiljetter och kläder varit vanligt förekommande i flera år, börjar de mer traditionella tjänsterna hitta vägen till internet. Bilreparationer har blivit populärt att söka efter på nätet eftersom det är lätt och transparent när det gäller både pris och kvalitet vilket skapar en trygghet för konsumenten.

Vi är inte längre lika märkestrogna när det kommer till konsumtion. Vi väljer ofta den produkt eller tjänst som ger oss mest för pengarna. En tidigare undersökning visar att svenskar är minst märkeslojala vid bilköp i jämförelse med våra nordiska grannländer. I Sverige skulle endast 28 procent köpa en bil av samma märke jämfört med Danmark där 37 procent är märkeslojala bilköpare. En tendens man även upplever inom verkstadsbranschen. Autobutlers koncept är att bilägaren lägger upp ett jobb på verkstadsportalen, får tre gratis kostnadsförslag på reparationen och därefter bokar en tid hos den verkstaden som passar bäst. Något som nästan 9 000 bilägare online redan nappat på.

Betyg skapar trygghet
Men det är inte bara priset vi går efter när vi ska reparera bilen. Även verkstadens läge och tidigare kunders betyg är viktiga.
“Vi lägger speciellt mycket vikt på omdömen och betyg från andra som påminner om oss själva. Det skapar helt enkelt trygghet när man får någonting rekommenderat och därför är betygsystemet en väldigt viktig parameter när bilägarna ska välja en ny verkstad.” säger Christian Legêne, VD autobutler.dk.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu