Dator, kundkorg och procenttecekn

Nätet är vägen till billigare verkstadsräkning

21 januari 2014, 14:46

När någonting ska ordnas på bilen kör många troget ner till den lokala verkstaden där de brukar lämna in bilen. På senare år har dock en ny trend dykt upp och blivit mer och mer populär, märkeslojaliteten minskar och bilägare använder sig mer och mer av internet för att söka efter nya verkstäder.

Vi handlar på nätet som aldrig förr och samtidigt som köp av t.ex. resor, flygbiljetter och kläder varit vanligt förekommande i flera år, börjar de mer traditionella tjänsterna hitta vägen till internet. Bilreparationer har blivit populärt att söka efter på nätet eftersom det är lätt och transparent när det gäller både pris och kvalitet vilket skapar en trygghet för konsumenten.

Vi är inte längre lika märkestrogna när det kommer till konsumtion. Vi väljer ofta den produkt eller tjänst som ger oss mest för pengarna. En tidigare undersökning visar att svenskar är minst märkeslojala vid bilköp i jämförelse med våra nordiska grannländer. I Sverige skulle endast 28 procent köpa en bil av samma märke jämfört med Danmark där 37 procent är märkeslojala bilköpare. En tendens man även upplever inom verkstadsbranschen. Autobutler koncept är att bilägaren lägger upp ett jobb på verkstadsportalen, får tre gratis kostnadsförslag på reparationen och därefter bokar en tid hos den verkstaden som passar bäst. Något som nästan 9 000 bilägare online redan nappat på.

Betyg skapar trygghet

Men det är inte bara priset vi går efter när vi ska reparera bilen. Även verkstadens läge och tidigare kunders betyg är viktiga.

“Vi lägger speciellt mycket vikt på omdömen och betyg från andra som påminner om oss själva. Det skapar helt enkelt trygghet när man får någonting rekommenderat och därför är betygsystemet en väldigt viktig parameter när bilägarna ska välja en ny verkstad,” säger Christian Legêne, VD Autobutler.

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 313 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.