4 användbara appar för bilen

08 september 2015, 09:00

När du planerar en bilresa så finns det många saker du bör vara medveten om. Bara den dagliga körningen till jobbet kan bli en mardröm med köer, vägarbete, fartkameror och poliskontroller.

Autobutler fokuserar på att hitta de bästa verkstäderna till din bilreparation – men här får du även en lista med 4 smarta appar som kan göra din resa bekvämare.

Waze

Waze är den största communitybaserade navigeringsappen på marknaden. Appen ägs av Google, uppdateras regelbundet och innehåller detaljer som gör bilfärden effektivare, roligare och mer detaljerad.

Appen fokuserar på att dela relevant data med sin omgivning. Om en bilägare exempelvis kör på motorvägen och passerar en olycka så registreras olyckan i appen och varnar andra bilägare i närheten. Följande är en lista på fler fördelar:

  • Live GPS
  • Varnar för poliskontroller
  • Möjligheten att följa vänners bilfärd och beräknad ankomst
  • Skicka beräknad ankomst till vänner och familj som du ska möta
  • Rapporterar och omdirigerar vid ombyggnad
  • Pris: Gratis

Mina fordon

Mina fordon är Transportstyrelsens officiella app som gör det enkelt att kolla upp fordonsuppgifter och hantera ditt fordon direkt i mobilen.

Funktioner:
* Anmäla ägarbyte
* Påställning
* Avställning
* Se ditt trängselskattesaldo
* Få information om ditt fordon
* Få information om andras fordon
* Pris: Gratis

Dragon Dictation

Dragon Dictation är en effektiv dikteringsapp. Den ger dig möjligheten att enkelt skriva email och meddelanden genom tal och tar helt bort nödvändigheten att skriva under körning.

Även denna app är gratis och förvånansvärt bra på svenska. Du behöver inte skapa någon typ av profil utan bara tycka på knappen, tala, få upp meddelandet i text och välja hur det ska skickas iväg – enkelt!

Netflix

Självklart måste man nämna ett sätt för passagerare att spendera sin tid under långa bilresor. Netflix är det perfekta alternativet – det är relativ billigt, har mycket innehåll och är dessutom gratis ifall du använder tjänsten hemma.

Netflix är nu världens största online prenumerationstjänst för att titta på TV, används mer och mer av omvärlden och bygger konstant ut sitt innehåll. Appen är användarvänlig och ett perfekt alternativ för barnen som har tråkigt i bilen.

  • Pris: 79 kr/månad

Få offerter från verkstäder nära dig

Få offerter »

Fördelar med Autobutler

  • Få offerter från verkstäder nära dig
  • Spara upp till 60%*
  • 3 års garanti på arbete och reservdelar

Vi är alltid redo att hjälpa dig! Kontakta oss på email eller ring 08 34 92 90

Få offerter från verkstäder nära dig

Vi har 318 oberoende verkstäder som är redo att hjälpa.