För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Är din luftkonditionering i toppform?

Luftkonditioneringssystem/aircondition och klimatanläggning

Luftkonditionering och klimatanläggning är en bekvämlighet som behövs ses över ibland.

Nästan alla bilar säljs idag med minst ett halvautomatiskt kylsystem, även kallat luftkonditionering.

Det fungerar genom att kompressorn kyler ner och torkar luften innan den kommer ut i bilen, så att det alltid blir en behaglig temperatur inne i bilen oavsett temperaturen ute. Luftkonditioneringen tar även bort imma och frost på bilen när det är kyligt klimat och regnigt.

Nackdelen med luftkonditionering är att temperaturen i bilen inte alltid håller samma nivå och att det blir lätt för kallt. Det har därför blivit populärt att använda sig av en helautomatisk klimatanläggning, så att temperaturen håller sig på samma nivå, till exempel 21 eller 22 grader C som många förare anser vara idealiskt.

Luftkonditioneringssystemet bör servas

När bilen är ny så är kylarvätskan fylld till max och kompressorn fungerar som den skall. Men enligt vissa experter så kan kylarvätskan läcka upp till 10 procent under ett år genom små hål i skarvar och tätningar.

Om kylarvätskan tar slut så kommer kompressorn att sluta fungera och kan även skadas. Det är därför viktigt att få sin luftkonditionering och klimatanläggning kontrollerat, vilket bör göras åtminstone vartannat år, då kan man fylla på kylarvätska om nödvändigt. Du kan vid samma tillfälle rensa luftkanalerna så kommer eventuell dålig lukt försvinna.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparationLuftkonditioneringssystem/aircondition och klimatanläggning

3 offerter och jämför uppdrag på aircondition

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu