För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Skydda din nya lack

Om du precis har köpt en ny bil eller målat om karossen, kommer du vilja att lacken håller sig orörd så länge som möjligt. Detta är ingen enkel uppgift. Därför har vi några tips som kan hjälpa dig hålla lacken ny och vara längre.

Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation

 1. Parkera på ett säkert område
  Det låter självklart men det finns väldigt lite du kan göra för att skydda bilen mot vandalism, förutom att parkera den på ett säkert område.
 2. Parkera under tak
  Om du inte har ett eget garage där du säkert kan ställa bilen, är det näst bästa att parkera under tak. PH värdet i regnvatten kan i längden påverka lacken. Långvarig exponering för solljus kan också ha negativa konsekvenser.
 3. Försök att inte parkera under träd
  Även om det låter som en bra idé att parkera under ett träd för att hålla bilen sval och i skugga, är höga träd den perfekta övernattningsplatsen för fåglar där spillning kan få förödande effekter på lacken. Fågelspillning har mycket lågt PH värde och kan korrodera färgen. Ett tips är att titta på marken. Om det finns mycket spillning så vet du automatiskt att det inte är den bästa parkeringsplatsen. Om du lyckas få spillning på bilen ska du tvätta bort detta så fort som möjligt.
 4. Klarlack
  De flesta biltillverkare applicerar ett lager klarlack över lacken för att skydda den från extrema element. Det är värt att fixa till klarlacken med några års mellanrum och investera i det om bilen kommer utan. Det skyddar inte lacken från allt men hjälper färgen hålla sig fräsch en längre tid.
 5. Tvätta bilen regelbundet
  Lacken håller sig ljusare om bilen tvättas regelbundet. Det kan verka logiskt att desto mer vatten och rengöringsmedel som används på lacken, desto fortare bleknar den. Det är däremot inte alltid fallet. En smutsig bil har ofta alla möjliga typer av ämnen på sig som kan vara skadliga för lacken. Regnvatten, lera, fågelspillning och kondenserade ångor samlas på utsidan och tillsammans gnager de på lacken.
 6. Använd vax
  Ett lager vax på klarlacken kommer att fungera som ett skydd mellan allt smuts och bilens lack. Vax hjälper vatten rinna av lättare, hindrar smuts och lera från att fastna, plus att det finns vax som skyddar mot UV strålning. Vax håller inte lika länge som klarlack så du måste applicera det regelbundet för den bästa effekten. Många biltvättar erbjuder möjligheten att lägga till vax efter att bilen har rengjorts. Det tar mindre än ett par minuter att applicera och kan göra en stor skillnad.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på lackeringsarbete

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 24 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu