För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Lokalisera problem med kopplingen

Sliten koppling

Kopplingen är en av bilens delar som nästan alltid tar stryk, vilket betyder att de kan slitas ut eller skadas på många sätt. Om du misstänker problem med kopplingen så kan du enkelt ta reda på om detta stämmer. Om du utför följande fyrs steg utan att höra konstiga ljud så kan du vara ganska säker på att kopplingen inte är problemet.

Autobutler.se verkstadsportal - 3 offerter på din bilreparation1Slå på motorn, se till att handbromsen är i och ställ bilen i friläge.


2Med motorn på men utan att trycka ner gaspedalen eller kopplingspedalen ska du nu lyssna efter ett ljud som låter som ett lågt morrande. Om du hör ett morrande buller så har du förmodligen problem med kopplingen och borde kolla upp detta med en verkstad.


3Utan att ställa bilen i växel trycker du ner kopplingspedalen halvvägs samtidigt som du lyssnar efter eventuella oljud. Om du inte hör något, gå vidare till nästa steg. Om du hör ett gnälligt gnisslande när du trycker ner pedalen så har du problem med kopplingen.


4Tryck ner kopplingen hela vägen. Återigen, lyssna efter ovanliga ljud från bilen. Om du hör ett gnisslande ljud så är kopplingen förmodligen sliten och borde kollas upp.


Om du inte hör något ljud under någon av dessa tester så har du förmodligen inte några problem med kopplingen. Om du är orolig över bilens prestanda så är det bäst att ta den till en professionell verkstad. Om du vid något tillfälle under körning känner att kopplingen fastnar, rycker eller beter sig konstigt så är det möjligt att den är helt utsliten och behöver bytas ut.


Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på kopplingsarbete

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig

Vi har 212 kvalitetsverkstäder som är redo att hjälpa.

Få offerter nu