För att ge dig en bättre upplevelse, spar vi information om ditt besök på Autobutler.se. Läs mer

Vår bilblogg

Batteriet strejkar på vintern

Batteriet strejkar på vintern

Batterier är den vanligaste orsaken till att man har problem med bilen under vintern.

När vintern närmar sig fokuseras det alltid på rostskydd och att byta till vinterdäck, men visste du att en av de helt stora ”bilmördarna” på vintern är ditt gamla batteri?

När frosten rammar landet, faller batteriets kapacitet markant – ända upp till 50 % vid hård frost. Har du ett batteri som är 3-5 år gammalt är det en reell risk att du hamnar i bilbärgningens utryckningsstatistik, när det blir kallt ute.

Även om din bil kan starta en frostmorgon så är det inte säkert att batteriet laddar upp sig så pass mycket under bilresan att du kan starta bilen igen, nästa gång du ska ut och köra.

Vinterkörning gör oftast att batteriet drar mer ström. Värmen, sätesvärmare, rutvärmare och vindrutetorkare går nämligen för fulla muggar när termometern står på minus.

Risken för döda batterier ökar om bilen har stått stilla i kylan i flera dagar eller om man bara kör korta sträckor. Man kan alltså själv göra något för att hålla liv i batteriet, men till och med de bästa intentioner förhindrar inte att bilen inte vill starta om batteriet är för slitet. Man bör därför överväga om det är dags att byta batteri eller som minimum se till att man blir bärgad den dagen man har oturen att bilen stannar.

Fakta om insamling av gamla batterier:

Verkstäder som byter ditt bilbatteri, ser själva till att ta hand om det. Har du själv bytt batteri kan du gratis lämna in det på en återvinningsstation eller hos verkstäder som tar tillbaka bilbatterier.

Bilbatterier innehåller mycket bly som förorenar miljön. Det är därför viktigt att du lämnar in dina gamla bilbatterier till de återvinningscentraler som finns. På så sätt ser du till att batterierna återanvänds i enlighet med lagstiftningen och inte belastar miljön mer än nödvändigt.

Autobutler.se verkstadsportal - spara upp till 40% på din bilreparation

3 offerter och jämför uppdrag på bilbatterier

MRF Reparationsvillkor
Offerter som är förmedlade via Autobutler.se skall uppfylla MRFs reparationsvillkor, som bl.a. försäkrar dig att priset inte avviker från det avtalade.
Behöver du hjälp?
Vi är redo, har du frågor om hur man upprättar ett uppdrag, förklara vad som är fel på bilen eller något annat. Skriv till oss eller ring på 08-34 92 90.
Snabbt och enkelt
Slipp besväret med att själv ringa runt och hämta offerter. Hos oss kan du med några få musklick skicka uppdraget till 3 lokala verkstäder och få offerter inom 48 timmar. Om det är brådskande kan vi hjälpa dig ännu snabbare.
Rättvis verkstadsräkning
Autobutler skapar transparens och ger dig överblick så att du försäkrar dig om ett rättvist pris.

Få 3 offerter från verkstäder nära dig. Snabbt och enkelt.

Autobutler för ihop bilägare med seriösa verkstäder. Våra verkstäder är redo att hjälpa dig.

Hämta offerter nu